Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí prso na hořčici s rýží

Toto téměř dietní jídlo je lehké a dobře stravitelné pro dospělé i děti. Těm navíc zvyšuje imunitu a podporuje jejich růst. Proto je skvělou volbou oběda či večeře nejen při zdravotních a redukčních dietách.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

KatharinaK KatharinaK

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie991 kJ /
237 kcal
Bílkoviny4,91 g
Tuky10,14 g
Vláknina9,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 371 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy28,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí prsa osolíme, opepříme a potřeme z obou stran plnotučnou hořčicí. Krok 2: Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji (ne do hněda) . Krok 3: Přidáme krůtí prsa, která jsme poprášili trochou mouky a necháme je zatáhnout z obou stran. Krok 4: Maso podlijeme vodou nebo vývarem a dáme péct přikryté na přibližně 30-40 minut do trouby na 220 °C. Krok 5: Než se maso upeče, uvaříme rýži dle návodu na obale. Já použila klasickou bílou a červenou. Krok 6: Když je maso měkké, vyjmeme ho a omáčku rozmixujeme do hladka. Krok 7: Pokud je třeba, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody, dochutíme a znovu provaříme. Krok 8: Maso nakrájíme na plátky a můžeme podávat s rýží a omáčkou.

TIP: Příprava běžné přílohové rýže

Zveřejněno 27. 5. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí prso na hořčici s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rj26

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí prso na hořčici s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rj26

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

rychlá a výborná úprava masa :-)

<3

Suroviny:
prsa krůtí, cibule, sůl, pepř mletý, hořčice plnotučná, mouka hladká, olej, rýže

Přidat fotografie receptu