Petrželkové pesto s medvědím česnekem
Pesto je dobré mít vždy po ruce v lednici. S jeho pomocí připravíte spoustu snadných večeří, zužitkujete ho třeba k těstovinám, nebo na topinky. Vsaďte na štiplavou chuť medvědího česneku, zkombinovanou s petrželkou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 482 kJ / 1 788 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,65 g |
Tuky | 171,55 g |
Vláknina | 20,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 130 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 30,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Petrželku a česnek omyjeme, osušíme a z petrželky odstraníme větší stonky.
Krok 2: Bylinky vložíme do mixeru, přisypeme semínka, osolíme a zalijeme olejem.
Krok 3: Vše rozmixujeme na jemnou pastu, dáme do skleniček a skladujeme v ledničce.
Zveřejněno 29. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Petrželkové pesto s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8GMo
Moje poznámka
Petrželkové pesto s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8GMo
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 13 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 14 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 1 hodinou
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 8 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 12 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 18 hodinami
Suroviny:
petrželka hladkolistá,
česnek mědvědí,
semínka slunečnicová,
olej slunečnicový,
sůl mořská
Komentáře