Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Petrželkové pesto s medvědím česnekem

Pesto je dobré mít vždy po ruce v lednici. S jeho pomocí připravíte spoustu snadných večeří, zužitkujete ho třeba k těstovinám, nebo na topinky. Vsaďte na štiplavou chuť medvědího česneku, zkombinovanou s petrželkou.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 482 kJ /
1 788 kcal
Bílkoviny20,65 g
Tuky171,55 g
Vláknina20,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 130 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy30,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Petrželku a česnek omyjeme, osušíme a z petrželky odstraníme větší stonky. Krok 2: Bylinky vložíme do mixeru, přisypeme semínka, osolíme a zalijeme olejem. Krok 3: Vše rozmixujeme na jemnou pastu, dáme do skleniček a skladujeme v ledničce.

TIP: Oblíbené recepty na pesto

Zveřejněno 29. 5. 2021

Poznámka autorky maris

Pesto máme rádi na topince opečené nasucho - inspirace na farmářském trhu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Petrželkové pesto s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8GMo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Petrželkové pesto s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8GMo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Suroviny:
petrželka hladkolistá, česnek mědvědí, semínka slunečnicová, olej slunečnicový, sůl mořská

Přidat fotografie receptu