Suroviny
Porce: 18 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 269 kJ / 4 367 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,98 g |
Tuky | 179,13 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 1,09 g |
Sodík | 371 mg |
Sůl | 0,78 g |
Sacharidy | 577,61 g |
Postup přípravy
Nejprve uděláme drobenku. Do misky dáme mouku, cukry, nastrouháme tuhé máslo, vypracujeme drobenku a necháme stranou. Čerstvé omyté švestky meruňky apod. vypeckujeme a rozdělíme na poloviny nebo čtvrtky, drobné ovoce jen omyjeme a necháme okapat na sítku. Mražené ovoce nerozmrazujeme, kompotované slijeme a necháme okapat. Krok 2: Do větší misky prosejeme mouku, přidáme cukr, mák, prášek a ostrouháme kůru z jednoho omytého citronu. Vše promícháme a přilijeme mléko, ve kterém jsme vidličkou prošlehali vejce a nakonec přilijeme olej. Dobře promícháme, vlijeme na připravený plech a uhladíme. Přidáme ovoce (použila jsem mražený rybíz) a bohatě zasypeme drobenkou. Krok 3: Dáme péct do předehřáté trouby na 35-40 minut (podle trouby), až drobenka zezlátne. Hotový koláč vyndáme na mřížku, necháme zchladnout a nakrájíme. Můžeme velmi lehce poprášit moučkovým cukrem jen pro vzhled. V původním receptu ze starého sešitu bylo mnohem víc cukru, zmenšila jsem dávky o polovinu. Pokud použijeme čerstvé švestky je dobré do těsta přidat špetku skořice, k meruňkám zase chutná do drobenky přidat pár nastrouhaných lískových oříšků.
Zveřejněno 1. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makový koláč s ovocem a máslovou drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vn8r
Moje poznámka
Makový koláč s ovocem a máslovou drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vn8r
Nejnovější recepty
Plněná cottage placka nejen pro diabetiky
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 14 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 14 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Jednoduchý kynutý švestkový koláč má tenké těsto a na něm položené šťavnaté ovoce posypané voňavou drobenkou
Jak na skvělé linecké cukroví: Čím je naplnit a na kterou stranu mazat marmeládu, aby byl výsledek dokonalý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zeleninová polévka s kapáním
Petaja před 42 minutami
Nepečený zebra dortík
MPetra před 10 hodinami
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 13 hodinami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 18 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 18 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 20 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 21 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 21 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 23 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik 20. 11. 2024 21:58
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
mák mletý,
kypřící prášek,
kůra citronová,
mléko,
vejce,
mouka hrubá,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
máslo,
ovoce,
švestky
Komentáře (21)