Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodovo - banánové nanuky v čokoládě

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min Doba přípravy je bez doby mražení a proslazování jahod

35 min (35 min příprava, Doba přípravy je bez doby mražení a proslazování jahod)

Suroviny pro 8 kusů

8kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 366 kJ /
327 kcal
Bílkoviny1,75 g
Tuky0,75 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy75,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jahody nakrájíme na menší kousky, dáme je nejlépe do skleněné dózy, prosypeme cukrem, uzavřeme a necháme v chladničce zhruba 4 hodiny. Můžeme ale nechat i déle. Občas promícháme, aby se lépe rozpouštěl cukr. Krok 2: Čokoládu nasekáme nebo nalámeme na menší kousky a ve vodní lázni ji za stálého promíchavání rozpustíme. Kdo má zkušenosti, může použít i mikrovlnnou troubu. Pomocí štětečku naneseme do nanukové silikonové formy tenkou vrstvu čokolády. Formu můžeme dát předem do chladničky, po nanesení první vrstvy opět vložíme do chladničky a po mírném zatuhnutí znovu potřeme čokoládou. Do formy vložíme z boku dřívka a čokoládu necháme už ztuhnout důkladně. Krok 3: Do většího sekáčku potravin dáme jahody, banán, trochu citronové šťávy a ovocnou směs rozsekáme - rozmixujeme. Naplníme připravenou formu se ztuhlou čokoládou a vložíme na několik hodin do mrazničky. Krok 4: Po zmražení formu vyjmeme a povrch nanuků rychle přetřeme znovu rozehřátou čokoládou. Čokoláda okamžitě ztuhne, tak můžeme nanuky vyjmout a konzumovat. Možná i lepší způsob je nanuky nejprve vyjmou z formy, jednou rukou držet za dřívko a povrch bez čokolády rychle potřít. Nanuky se už nemusí nikde odkládat, čokoláda ztuhne okamžitě.

TIP: Domácí nanuky a jejich druhy

Zveřejněno 5. 6. 2021

Poznámka autorky Merylas

Na tento typ nanuků je zapotřebí mít plochou silikonovou formu, kde se dřívka vkládají bočními otvory. Je povícero druhů.

Jahody nechávám odležet s cukrem proto, protože se mi pak zdají více aromatické.

Lze použít i čokoládu bílou nebo hořkou, množství je orientační.

Počet kusů je taktéž orientační, záleží na velikosti formy.

Zmrazit se dá i samotná směs bez čokolády, více vynikne čistá chuť použitého ovoce.

Pokud si chceme udělat více nanuků tzv. do zásoby, tak je z formy vyjmeme a skladujeme v mrazničce v dobře uzavíratelné plastové dóze.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo - banánové nanuky v čokoládě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yz5p

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo - banánové nanuky v čokoládě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yz5p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Marie Svarcova: Maruško, děkuji. :-*:-K

:-)<3:yes::yes: Já takové věci vůbec nejím ale Maru Ty si zasloužíš bod i hvězdičku :-K

Eja57: MiskaM: Děkuji.:-K

Teda mňam <3 hned bych si jeden vzala :-K ty formy na nanuky jsou velice dobrý :yes:

Nanuková královna:yes::-K

Suroviny:
jahody čerstvé, cukr krupice, šťáva citronová,

Přidat fotografie receptu