Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenka s červeným zelím

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 855 kJ /
1 160 kcal
Bílkoviny143,98 g
Tuky45,97 g
Vláknina17,20 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 3,09 g
Sůl7,60 g
Sacharidy35,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V větším rendlíku na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme zelí spolu se šťávou a vodou, promícháme a necháme na mírném ohni pod pokličkou dusit. Krok 2: Jakmile zelí změkne, přidáme na kousky nakrájené oloupané jablko a necháme na mírném ohni dojít tak, aby zelí i jablko byly měkké.  Krok 3: Mezitím nakrájíme panenku na cca 2 cm silné plátky, osolíme a posypeme italskými bylinkami z obou stran. Na grilovací pánvi na rozpáleném oleji zprudka z obou stran opečeme panenku, dáme stranou na talíř, přikryjeme a necháme ještě pár minut dojít. Krok 4: Podávala jsem se zkaramelizovanou mrkvičkou. Mrkvičku jsem obalila v cukru a opekla na grilovací pánvi.

Zveřejněno 5. 6. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka s červeným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/104j

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka s červeným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/104j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
panenka vepřová, olej slunečnicový, sůl, koření italské bylinky, zelí kysané, cibule, jablko, voda, sůl, olej slunečnicový

Přidat fotografie receptu