Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 795 kJ / 668 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,72 g |
| Tuky | 30,82 g |
| Vláknina | 37,60 g |
| Cholesterol | 27 mg |
| Sodík | 93 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 70,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěná, kuchyňsky upravená líčka (zbavíme blan, ale ponecháme tuk) nakrájíme na kostky větší než na guláš. Do rozehřáté hluboké pánve dáme sádlo, kusy masa opečeme ze všech stran a vyndáme stranou do pekáče vhodného do trouby. Troubu zapneme na 160 °C spodek/vršek. Ve stejné pánvi osmahneme dohněda cibuli nakrájenou nahrubo, před odstavením ještě přidáme rozmáčknutý česnek. Cibule dáme tak velkou hromádku, jako nakrájeného masa.
Krok 2: Maso v pekáči osolíme, posypeme kořením, přidáme protlak a promícháme. Zasypeme cibulí s česnekem, podlijeme pivem a polovinou vývaru. Zakryjeme víkem, vložíme do předehřáté trouby a min. 2 hodiny neotevíráme. Připravíme žampiony, pokud jsou hezké, bílé stačí je otřít papírovou utěrkou nebo je sloupneme. Hlavičky nakrájíme na osminy (klínky) a osmahneme na másle dozlatova.
Krok 3: Po 2 hodinách zjistíme vidličkou tvrdost masa, dle potřeby přilijeme horký vývar a pečeme ještě cca
45 minut - hodinu. Po této době už je masíčko krásně měkké a podušená cibule zahustila omáčku. Můžeme maso dát stranou a omáčku propasírovat nebo lehce rozmixovat. Dle potřeby dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a přidáme připravené žampiony. Podáváme s bramborovou kaší, celerovým pyré, šťouchaným bramborem nebo domácími bramborovými noky či knedlíky. Doplníme hlávkovým nebo okurkovým salátem.
45 minut - hodinu. Po této době už je masíčko krásně měkké a podušená cibule zahustila omáčku. Můžeme maso dát stranou a omáčku propasírovat nebo lehce rozmixovat. Dle potřeby dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a přidáme připravené žampiony. Podáváme s bramborovou kaší, celerovým pyré, šťouchaným bramborem nebo domácími bramborovými noky či knedlíky. Doplníme hlávkovým nebo okurkovým salátem.
Zveřejněno 7. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí líčka po staročesku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6D99
Moje poznámka
Hovězí líčka po staročesku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6D99
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 1 hodinou
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno 26. 12. 2025 08:01:02
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá falešná slepičí polévka z mrkve
Denula před 7 minutami
Veka domácí na chlebíčky
lena1403 před 57 minutami
Brambory na cibulce se zelím
lukadu před 1 hodinou
Langoše z Maďarska
nomia před 1 hodinou
Buchta Rafaelo
Thebes před 1 hodinou
Domácí vánočka
JanaPav před 2 hodinami
Slané palačinkové jednohubky
[email protected] před 2 hodinami
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 13 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 14 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 14 hodinami
Suroviny:
líčka hovězí,
sádlo,
cibule,
protlak rajčatový,
česnek,
koření,
rozmarýn,
sůl,
pivo černé,
vývar masový,
žampióny,
máslo
Komentáře (1)