Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 953 kJ / 228 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,80 g |
Tuky | 21,20 g |
Vláknina | 1,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 6,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Příprava v pekárně a pečení v domácí pekárně:
Do mísy z pekárny nejprve nalijeme olivový olej, vlažnou vodu, bezlepkovou směs Integrale, lžičku soli, cukru a droždí. Zapneme na program Bezlepkový chléb. Pokud máme možnost nastavit hmotnost chleba, nastavíme 750 g a středně vypečenou kůrku.
Po upečení chléb vyklopíme na kovovou mřížku, aby vychladl. Chleba vydrží vláčný a nadýchaný několik dní. Krok 2: Ruční příprava a pečení ve formě na chleba v troubě:
V míse smícháme bezlepkovou směs Integrale s 250 ml vlažné vody, občas promícháme.
Pak připravíme kvásek tak, že do misky nalijeme 50 ml vlažné vody, rozdrobíme droždí a přidáme cukr.
Po hodině přidáme do odležené směsi bublající kvásek, sůl a olej.
Vyhněteme jemné a hladké těsto, které necháme asi 60 minut pod čistou utěrkou, poklopem nebo igelitem (aby neoschlo) kynout.
Po vykynutí těsto vyklopíme do vymazané a vysypané formy na chléb. Opět necháme ještě cca 40 minut kynout pod čistou utěrkou, poklopem nebo igelitem.
Troubu rozpálíme na 250 °C s tím, že na dno trouby vložíme buď starý plech, nebo pekáč na vodu. Až je trouba rozpálená, do starého plechu nebo pekáče nalijeme horkou vodu, aby v troubě vzniklo hodně páry. Těsto ve formě postříkáme z rozprašovače slanou vodou a vložíme do trouby na 10 minut. Krok 3: Po 10 minutách pečení troubu vyvětráme, vybereme spodní plech nebo pekáč s vodou, snížíme teplotu na 200 °C a dopékáme (asi 40 minut), dokud nebude kůrka růžová. Chleba je hotov, když zní na poklep dutě.
Do mísy z pekárny nejprve nalijeme olivový olej, vlažnou vodu, bezlepkovou směs Integrale, lžičku soli, cukru a droždí. Zapneme na program Bezlepkový chléb. Pokud máme možnost nastavit hmotnost chleba, nastavíme 750 g a středně vypečenou kůrku.
Po upečení chléb vyklopíme na kovovou mřížku, aby vychladl. Chleba vydrží vláčný a nadýchaný několik dní. Krok 2: Ruční příprava a pečení ve formě na chleba v troubě:
V míse smícháme bezlepkovou směs Integrale s 250 ml vlažné vody, občas promícháme.
Pak připravíme kvásek tak, že do misky nalijeme 50 ml vlažné vody, rozdrobíme droždí a přidáme cukr.
Po hodině přidáme do odležené směsi bublající kvásek, sůl a olej.
Vyhněteme jemné a hladké těsto, které necháme asi 60 minut pod čistou utěrkou, poklopem nebo igelitem (aby neoschlo) kynout.
Po vykynutí těsto vyklopíme do vymazané a vysypané formy na chléb. Opět necháme ještě cca 40 minut kynout pod čistou utěrkou, poklopem nebo igelitem.
Troubu rozpálíme na 250 °C s tím, že na dno trouby vložíme buď starý plech, nebo pekáč na vodu. Až je trouba rozpálená, do starého plechu nebo pekáče nalijeme horkou vodu, aby v troubě vzniklo hodně páry. Těsto ve formě postříkáme z rozprašovače slanou vodou a vložíme do trouby na 10 minut. Krok 3: Po 10 minutách pečení troubu vyvětráme, vybereme spodní plech nebo pekáč s vodou, snížíme teplotu na 200 °C a dopékáme (asi 40 minut), dokud nebude kůrka růžová. Chleba je hotov, když zní na poklep dutě.
Zveřejněno 9. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chleba bez lepku z pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vnZr
Moje poznámka
Chleba bez lepku z pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vnZr
Nejnovější recepty
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 33 minutami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 2 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 3 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 12 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 27 minutami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 13 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 14 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 14 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 15 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 15 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 16 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 16 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 16 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 17 hodinami
Suroviny:
voda,
olej olivový,
sůl,
cukr,
droždí sušené
Komentáře