Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínská krkovička

Hodnocení receptu je 3,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie295 kJ /
71 kcal
Bílkoviny2,17 g
Tuky2,17 g
Vláknina2,67 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy9,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky krkovice lehce naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám nekroutily. Z obou stran osolíme, opepříme, posypeme česnekem a paprikou. Krok 2: Na rostlinném oleji osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibulku. K ní přidáme plátky masa a rychle necháme z obou stran zatáhnout. Krok 3: Přendáme do remosky, podlijeme vývarem a zelím spolu se šťávou a necháme dusit dokud maso není měkké. Nakonec zalijeme smetanou, důsledně promícháme. Podávala jsem s bramborovým knedlíkem.

Zveřejněno 10. 6. 2021

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Nezahušťovala jsem, ale samozřejmě je možné buď klasickou hladkou moukou nebo Solamylem (aby bylo jídlo bezlepkové). 

Použijte teflonovou Remosku, klasická z hliníku se vzhledem ke kyselosti zelí nedá použít.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínská krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lZ7l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínská krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lZ7l

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

cathleen: Za prvé bílé zelí, za druhé smetana:-K

Lenko, jaký je rozdíl mezi tímhle receptem a tímto vaším - také krkovička jako segenínská:-? https://www.toprecepty.cz/recept/66639-krkovicka-j...

zizala: Díky :)

Lenka Škulinová: To byla poznámka pro případné realizátory. ;-) Právě proto, že některé remosky nejsou univerzální.

zizala: Remoska je teflonová, neboj :)

Dovoluji si upozornit majitele hliníkové nádoby remosky, že do ní kyselé potraviny (např. zelí) nepatří, protože s hliníkem reagují. Takže buď teflon nebo raději klasický pekáček.

Suroviny:
krkovice vepřová, paprika sušená pálivá, zelí bílé, česnek sušený, sůl, pepř, olej rostlinný, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu