Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečený asijský medový cheesecake

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Buchticka Buchticka

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 818 kJ /
2 108 kcal
Bílkoviny85,92 g
Tuky136,80 g
Vláknina2,00 g
Cholesterol 387 mg
Sodík 2,00 g
Sůl4,33 g
Sacharidy132,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus:
Sušenky rozdrtíme na prach a přidáme 40 g tekutého másla (možno rozehřát pomocí horké vody) a promícháme do jednolité hmoty.
Hmotou vyložíme spodek formy a uhladíme do rovného povrchu. Dáme na 20 minut do ledničky. Krok 2: Náplň:
Do misky nasypeme 5 g želatiny a zalijeme ji 25 ml vody, na 15 minut odložíme.
Připravíme do misky 200 g krémového sýra a zlehka ho rozetřeme dojemna, přilijeme 50 g bílého jogurtu, přidáme 60 g medu, mícháme (dobře slouží kovová metlička) dokud nezmizí hrudky.
Želatinu, kterou jsme předtím připravili, rozehřejeme v horké vodě (ve dvou miskách)
a zamíchanou tekutou želatinu vlijeme do směsi a opět zamícháme.
200 g smetany na šlehání zvlášť ušleháme do lehké hustoty, vlijeme do směsi a promícháme.
Ze směsi odebereme 150 g (na vrchní vrstvu).
Formu se zchlazeným korpusem vylijeme touto směsí, vrch zahladíme a dáme do lednice na 20 minut Krok 3: 1 a půl lžíce želatiny zalijeme 5ml vody a odložíme na 15 minut
Z pomeranče vymačkáme do rendlíku cca 50 g šťávy (bez pecek), přidáme cukr, přisypeme připravenou želatinu. Vaříme zlehka, cca 30 sekund, mícháme. Ingredience se nesmí rozdělit.
Směs necháme chvíli vychladnout.
Do odlité směsi z dortu (150g) vlijeme tuto pomerančovou směs a zlehka smícháme.
Žlutým potravinářským barvivem (fungovalo i práškové) pro efekt hmotu obarvíme, zamícháme.
Vytáhneme z lednice dort a finální směs navrch opatrně nalijeme a zlehka uhladíme.
Čistou bublinkovou folii (lze ustřihnout do přesného kruhu) zlehka přitiskneme navrch dortu a takto vložíme na 3 h do mrazáku (na rovný povrch, přece jen je měkčí)
Folii opatrně sloupneme a dort vyjmeme z formy (lze zahřát po obvodu teplým ručníkem, nebo jednorázovou formu rozstříhat)
Dort svrchu pokapeme medem.

Zveřejněno 12. 6. 2021

Poznámka autorky Buchticka

Toto byla má prvotina, zkušený dílo dovede k dokonalosti. Jelikož mám problém s poměry a jednotkami, ve fázi se šlehačkou jsem ji měla více a dort byl tekutý, přidávala jsem tedy od oka více Lučiny, což po zmrazení vedlo k tukové pomazánkové "nijaké" chuti. Dort zůstal přes noc v lednici, kde sice trochu změkl, ale mezitím se v něm musely přirozeně promísit suroviny a ráno byl krásně jemně sladký a vláčný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený asijský medový cheesecake

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/worJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený asijský medový cheesecake

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/worJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Moc hezká fotka a bude to určitě moc dobre:yes:
Nemáš v záloze ještě něco podobně zajímavého?:-K

Buchticka: poprosila bych do poznámky vložit v rozklikavaci verzi ten zdroj. Děkuji.
Jen se ještě ujistim- opravdu forma jen 15 cm?

Jak vidíte, psala jsem, že jsem dala špatnou gramáž, tedy ne, že je špatně v receptu. Zdroj je od asijského kuchaře, tedy proto. Pokud tu zdroj musíte nutně mít, je tu
m.youtube.com/watch?v=c3iVKTENKwA&t=457s
Udělejte si to tedy podle něho sama :yes: zaručeně bude pro vás snad tedy přehlednější.

Suroviny:
fólie, sušenky, máslo, sýr měkký tavený, jogurt bílý, smetana ke šlehání, želatina, med, šťáva pomerančová, želatina, potravinářské barvivo, cukr moučkový, med, krém

Přidat fotografie receptu