Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 818 kJ / 2 108 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,92 g |
Tuky | 136,80 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 387 mg |
Sodík | 2,00 g |
Sůl | 4,33 g |
Sacharidy | 132,18 g |
Postup přípravy
Sušenky rozdrtíme na prach a přidáme 40 g tekutého másla (možno rozehřát pomocí horké vody) a promícháme do jednolité hmoty.
Hmotou vyložíme spodek formy a uhladíme do rovného povrchu. Dáme na 20 minut do ledničky. Krok 2: Náplň:
Do misky nasypeme 5 g želatiny a zalijeme ji 25 ml vody, na 15 minut odložíme.
Připravíme do misky 200 g krémového sýra a zlehka ho rozetřeme dojemna, přilijeme 50 g bílého jogurtu, přidáme 60 g medu, mícháme (dobře slouží kovová metlička) dokud nezmizí hrudky.
Želatinu, kterou jsme předtím připravili, rozehřejeme v horké vodě (ve dvou miskách)
a zamíchanou tekutou želatinu vlijeme do směsi a opět zamícháme.
200 g smetany na šlehání zvlášť ušleháme do lehké hustoty, vlijeme do směsi a promícháme.
Ze směsi odebereme 150 g (na vrchní vrstvu).
Formu se zchlazeným korpusem vylijeme touto směsí, vrch zahladíme a dáme do lednice na 20 minut Krok 3: 1 a půl lžíce želatiny zalijeme 5ml vody a odložíme na 15 minut
Z pomeranče vymačkáme do rendlíku cca 50 g šťávy (bez pecek), přidáme cukr, přisypeme připravenou želatinu. Vaříme zlehka, cca 30 sekund, mícháme. Ingredience se nesmí rozdělit.
Směs necháme chvíli vychladnout.
Do odlité směsi z dortu (150g) vlijeme tuto pomerančovou směs a zlehka smícháme.
Žlutým potravinářským barvivem (fungovalo i práškové) pro efekt hmotu obarvíme, zamícháme.
Vytáhneme z lednice dort a finální směs navrch opatrně nalijeme a zlehka uhladíme.
Čistou bublinkovou folii (lze ustřihnout do přesného kruhu) zlehka přitiskneme navrch dortu a takto vložíme na 3 h do mrazáku (na rovný povrch, přece jen je měkčí)
Folii opatrně sloupneme a dort vyjmeme z formy (lze zahřát po obvodu teplým ručníkem, nebo jednorázovou formu rozstříhat)
Dort svrchu pokapeme medem.
Zveřejněno 12. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepečený asijský medový cheesecake
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/worJ
Moje poznámka
Nepečený asijský medový cheesecake
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/worJ
Nejnovější recepty
Vánoční stromečky
Přidáno před 30 minutami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 3 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 4 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 13 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masové koule v kari omáčce
ricci před 7 minutami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 10 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 1 hodinou
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 14 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 15 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 15 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 16 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 16 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 17 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 17 hodinami
Suroviny:
fólie,
sušenky,
máslo,
sýr měkký tavený,
jogurt bílý,
smetana ke šlehání,
želatina,
med,
šťáva pomerančová,
želatina,
potravinářské barvivo,
cukr moučkový,
med,
krém
Komentáře (3)