Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ledový salát s hořčičnou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 20 minut plus čas na odležení

20 minut plus čas na odležení

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 489 kJ /
356 kcal
Bílkoviny10,10 g
Tuky11,55 g
Vláknina20,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 336 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy42,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ledový salát natrháme na kousky, cherry rajčátka nakrájíme na půlky, cibulky nadrobno. Vše dáme do větší misky a smícháme. Krok 2: Připravíme zálivku. Všechny ingredience smícháme dohromady a přelijeme připravený salát. Promícháme a necháme hodinu odležet v ledničce. Můžeme podávat jako samotný salát nebo přílohu třeba ke grilovaným masům.

Zveřejněno 15. 6. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ledový salát s hořčičnou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YzM0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ledový salát s hořčičnou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YzM0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

:yes:

:-KDajda: máte pravdu. A úplně nejlepší je zeleninu zpracovat co nejdřív po sklizení, že? Ostatně v běžné domácnosti hromadění zeleniny v lednici asi není normálně na pořadu dne:-)

casino: hospodyne: Jedna věc je čistá voda, druhá ochucená zálivka, stejně tak je jedna věc salát oprat a uschovat v chladničce, jiná nechat ho ležet v ochucené zálivce - to mu podle mě nesvědčí, ať je v ledničce či nikoliv. Ale když to někomu chutná, tak ať ho klidně maceruje. De gustibus non est disputandum, jak píše casino. :-D

:-Kcasino: při sklizni z vlastního zdroje se nám osvědčilo obrat spodní event. zašpiněné listy a celou hlávku uložit v mikrotenu do lednice. Ale lze samozřejmě s úspěchem uchovat i opraný. Jen se mi zdá, že bez namočení se výrazně oddálí nástup zahnívání. Doma se sklizní problém není, ale syn si vždy odváží více hlávek najednou a preferuje uchování vcelku, to salát vydrží týden v pohodě. Momentálně řežeme poslední hlávky střapatého ledového, ten vydrží v lednici dost dlouho.

OT
Občas je hlávkového salátu až až a je potřeba sklidit vícero hlávek
No a co s ním, než ho sním:-?
U nás se osvědčilo:
Rozebrat hlávky na jednotlivé listy, oprat v míse (lépe ve dřezu) v přebytku vody, po částech odstředit v ruční odstředivce, zlehka nacpat (to je protimluv:-D do větších mikro. sáčků a dát do lednice.
Jako čerstvý vydrží několik dní:yes:
Může se stát, že listové žebro na konci zahnědne, takže před použitím se odlomí (odkrojí) :-)

Dajda: :-K

casino: Samozřejmě, že nikoliv. Jen jsem reagovala na poznámku, že toto úsloví nezná. :-D

Dajda:
No, obsah odkazu je notoricky znám i abstinentům :yes: leč asi jste jí nehodlala naznačit, že autorka rcp je zločinec, že?;-)

Vida, co se vine jako červená niť http://www.inforama.cz/aktuality/proc_se_rika/04_c.... :-O

Eja57: A proč by to měl snášet? Čerstvě ochucený salát je přece nejlepší! Do ledničky snad jedině, pokud by zbyl.

Eja57: Snesl to i do druhého dne a byl ještě lepší :-K

hospodyne: dle mých zkušeností LEDOVÝ salát tu hodinku snese. Jinak souhlasím, jiné lupení ne.

Nevím co je červená nit spoustou receptů :-Q, ale budiž, ano nechala jsem ho uležet, NIC se mu nestalo a chutnal naprosto super, ale pokud chcete podávat hned, meze se nekladou :-K

:-Kstále nemohu pochopit, proč by se měl listový salát nechat odležet hodinu v lednici, táhne se to jako červená nit spoustou receptů.;-( Akorát zhadrovatí. Osolím, zaleji zálivkou a podávám - svěží, čerstvý, křupavý

Suroviny:
salát ledový, cibulka jarní, rajče cherry, hořčice plnotučná, cukr třtinový, olej olivový, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu