Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ředkvičková pomazánka I.

Ředkvičky patří mezi druhy zeleniny, které můžeme ze záhonu sbírat už na vrcholu jara. Štiplavé červené plody nastrouháme, spojíme s chuťově výrazným kozím sýrem a žervé a připravíme tak lahodnou pomazánku pro celou rodinu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 910 kJ /
457 kcal
Bílkoviny17,53 g
Tuky40,55 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 38 mg
Sodík 272 mg
Sůl0,64 g
Sacharidy5,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ředkvičky omyjeme, na hrubém struhadle nastrouháme, dáme do mísy a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Krok 2: Kozí sýr nastrouháme najemno a v misce s ředkvičkami smícháme se žervé, solí, pepřem, octem a olejem. Krok 3: Podáváme s čerstvým pečivem ozdobené cibulkou a ředkvičkou.

TIP: 12 častých chyb při pěstování ředkviček a jak se jim vyhnout

Zveřejněno 16. 6. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ředkvičková pomazánka I.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZAWv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ředkvičková pomazánka I.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZAWv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Eja57: :-D

tejaja: no, máš pravdu, ALE pokud nevymackas tak musíš použít hned, jinak se vypoti do pomazánky. Nedávno jsme o tom debatovaly u jiného receptu od Milady na jarní bramborový salát právě s ředkvičkami, kuchticka ho nechala přes noc v lednici a nedopadlo to dobře....
Ale já co nechám vypotit tak vypiju:-D

tejaja: Omlouvám se, ale třeba proto, že to bylo takto napsané v jednom receptu od Alberta (duben 2021) :-D. Asi jsem to měla uvést jako zdroj, za to se omlouvám....:-K

Prosím, prečo vymačkávať redkvičky? Ja už začínam byť na to vymačkávanie a potenie zeleniny alergická. Prepáč, ale skutočne, prečo?

Suroviny:
ředkvičky, sýr kozí, sýr žervé, ocet vinný, olej olivový, sůl, pepř mletý, cibulka jarní, ředkvičky

Přidat fotografie receptu