Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drůbeží soté v sýrové omáčce s houbičkami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 220 kJ /
770 kcal
Bílkoviny6,78 g
Tuky71,23 g
Vláknina5,25 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 68 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy16,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné maso nakrájíme na malé kousky (soté), cibuli nasekáme najemno, očištěné žampiony nakrájíme na plátky, hrášek (pokud máme mražený), propláchneme na sítku a necháme okapat. Krok 2: Do rozehřáté hluboké pánve dáme olej a orestujeme cibuli. Přidáme maso, osolíme, opepříme a restujeme dozlatova. Krok 3: Promícháme, zalijeme vínem a necháme víno odpařit. Když je maso měkké, přidáme scezené houbičky, smetanu, sýr a povaříme do požadované hustoty - čím déle se vaří, tím je hustší. Nakonec přidáme hrášek a podle chuti dosolíme. Podáváme nejlépe s těstovinami nebo rýží.

Zveřejněno 24. 6. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drůbeží soté v sýrové omáčce s houbičkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DX6A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drůbeží soté v sýrové omáčce s houbičkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DX6A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
cibule, olej, víno bílé, sýr smetanový, smetana ke šlehání, hrášek, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu