Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečený jablečný dort (Dělená strava podle LK - Kytičky + ovoce)

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Taevita Taevita

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 10

10

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 865 kJ /
2 119 kcal
Bílkoviny25,57 g
Tuky46,21 g
Vláknina43,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,75 g
Sůl0,16 g
Sacharidy378,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve upečeme piškoty :
Troubu bez horkovzduchu nahřeji na 200 °C. Lžičku mouky odložíme stranou a smícháme ji se sodou a kypřícím práškem. Zbytek mouky, cukr a škrob nasypeme do misky, zalijeme je 2/3 vody a olejem. Promícháme a dolejeme vodu podle vzniklé hustoty těsta. Musí být tak husté, aby se z něj daly tvořit hromádky, které se na plechu neroztečou. Nepoužila jsem celých 200 ml vody. Na závěr vmícháme do těsta odloženou kypřicí směs mouky, sody a prášku do pečiva. Na plech vyložený pečícím papírem děláme pomocí 2 lžic nebo plnícího sáčku na krém malé hromádky. Pečeme dozlatova, zhruba 10 minut. Krok 2: Jablečná hmota :
Jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na kusy a včetně slupky dusíme doměkka podlité decilitrem vody. Můžeme přidat lžičku strouhané citronové kůry, vanilkové a rumové aroma.
Pokud jsou jablka málo sladká dosladíme, třeba fruktózovým cukrem, pokud málo kyselá, zastříkneme je citronovou šťávou. Po rozdušení jablka rozmixujeme tyčovým mixérem a změříme jejich objem. Na 2 vanilkové pudinky by neměl objem přesáhnout 1 litr. Většinou to bývá kolem 800-900 ml. Do 1 litru nám tedy chybí 100-200 ml. Do odměrky nalijeme toto množství studené vody a rozmícháme v něm 2 vanilkové pudinky. Jablka uvedeme do varu, vlijeme do nich vodu s pudinkovým práškem a uvaříme je, stejně jako klasický pudink. Dno dortové formy poklademe piškoty a zalijeme polovinou jablečného pudinku, i ten poklademe piškoty a zalijeme zbývajícím pudinkem. Vychladíme v lednici.

Zveřejněno 25. 6. 2021

Poznámka autorky Taevita

Recept je upravený rodinný. Piškoty jsou inspirované veganskými weby, samotné nejsou nic moc, ale po rozležení se to pronikavě zlepší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený jablečný dort (Dělená strava podle LK - Kytičky + ovoce)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gRAD

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený jablečný dort (Dělená strava podle LK - Kytičky + ovoce)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gRAD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jablko, pudink vanilkový, fruktóza, vanilkové aroma, rumové aroma, kůra citronová, šťáva citronová, mouka špaldová hrubá, škrob, soda jedlá, prášek do pečiva, olej řepkový, cukr, voda perlivá

Přidat fotografie receptu