Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkový závin z plundrového těsta

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 235 kJ /
1 251 kcal
Bílkoviny29,52 g
Tuky29,47 g
Vláknina3,36 g
Cholesterol 866 mg
Sodík 159 mg
Sůl0,39 g
Sacharidy215,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 200 g hladké mouky propracujeme s 250 g tuku. Zpracujeme do bochánku a dáme do ledničky ztuhnout. Krok 2: Kostku droždí rozdrobíme do hrnku, promícháme se lžičkou cukru, lžičkou mouky a trochy vlahého mléka a necháme vzejít. Krok 3: Pak uděláme těsto z 800 g hladké mouky. Mouku prosejeme do mísy, smícháme se solí, vlijeme kvásek, žloutky, vlahé mléko a vsypeme prosátý cukr. Vše propracujeme a necháme vykynout. Krok 4: Vykynuté těsto vyklopíme na mírně pomoučený vál a na něj položíme tukový bochánek. Přes bochánek přeložíme těsto a válečkem vyválíme, takto překládáme několikrát. Těsto pak vypadá jako listové. Krok 5: Těsto necháme ještě asi 15 minut kynout. Krok 6: Hotové těsto rozdělíme na 6 stejně velkých kousků. Krok 7: Každý kousek rozválíme na obdélník, posypeme na másle opraženou strouhankou, poklademe nahrubo nastrouhanými a vymačkanými jablky. Posypeme cukrem, skořicí, nasekanými ořechy a rozinkami. Krok 8: Zabalíme jako roládu a na koncích přehneme dospod. Záviny potřeme rozšlehanými bílky s troškou vody a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st, dozlatova. Krok 9: Vychladlý závin nakrájíme a ozdobíme ušlehanou šlehačkou a čokoládou.

Zveřejněno 25. 6. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkový závin z plundrového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n2LP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkový závin z plundrového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n2LP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, sůl, tuk hera, droždí, cukr moučkový, žloutek, mléko, strouhanka, jablko, cukr, skořice mletá, rozinky, ořechy vlašské, smetana ke šlehání, zdobení čokoládové

Přidat fotografie receptu