Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené kuře na paprice, tarhoňa

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mr. Buczech Mr. Buczech

Náročný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 45 min

135 min (90 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 489 kJ /
1 551 kcal
Bílkoviny17,44 g
Tuky136,47 g
Vláknina22,67 g
Cholesterol 383 mg
Sodík 68 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy56,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí stehna očistíme a nařízneme u konce kosti (při pečení se oddělí maso od kosti). Krok 2: Nakrájíme cibuli na měsíčky a vložíme do pekáče. Krok 3: Do pekáče s cibulí vložíme očištěná kuřecí stehna, osolíme, opepříme z obou stran. Zastříkneme slunečnicovým olejem. Krok 4: Kuřecí stehna s cibulí dáme péct do trouby na 170°C cca 45 minut (hotové kuřecí stehno poznáme tak, že jde bez problému oddělit od kosti). Čas od času stehna podlíváme kuřecím vývarem. Krok 5: Hotová kuřecí stehna dáme bokem, zbyde nám pekáč s cibulí. Cibuli přendáme do kastrolu nebo hrnce. Vzniklý výpek, který zůstal na pekáči, podlijeme trochou vývaru a pomocí vařečky seškrábeme do hrnce s cibulí. Krok 6: Cibuli v hrnci s výpekem zredukujeme na tuk (cibule trošku ztmavne). Krok 7: Vzniklý základ na omáčku zasypeme sladkou mletou paprikou a uzenou mletou paprikou. Necháme zarestovat, poté zalijeme vývarem. Krok 8: Necháme vařit a trošku zredukujeme, osolíme a opepříme (hotovou omáčku poznáme, když se na krajích hrnce začnou dělat mastné skvrny=glanc) Krok 9: Omáčku dáváme postupně i s cibulí do blenderu a rozmixujeme. Po chvíli mixování přidáme lžíci másla na zahuštění.
Rozmixovanou omáčku přelijeme do čistého hrnce. Tento krok opakujeme, dokud nebude všechna omáčka rozmixovaná. (omáčka se nemusí zahušťovat jíškou, zahušťuje se na francouzský způsob studeným máslem do horké omáčky + rozmixovaná cibule zahustí omáčku též). Krok 10: V osolené vodě uvaříme tarhoňu. Po uvaření scedíme. Krok 11: První na talíř servírujeme tarhoňu, poté vložíme pečené stehno a to zalijeme omáčkou. Na ozdobu posypeme nasekanou petrželí.

Zveřejněno 25. 6. 2021

Poznámka autora Mr. Buczech

Dobrou chuť přeje Mr. Buczech.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené kuře na paprice, tarhoňa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OWgY

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené kuře na paprice, tarhoňa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OWgY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Opět:yes: i zase krásná fotka, to mazání pozadí ve photoshopu je fajn nápad!
Ten Tvůj asijský buček byl skvělý, tak do tohohle se pustím taky.

:yes:hezký a zajímavý recept i foto:yes:, určitě udělám<3:-K

Dajda: je to na způsob zahuštění A la minute, například jako u zahuštění omáčky demi glace.

Není francouzské zahušťování máslem, smíchaným s hladkou moukou?

Suroviny:
stehno kuřecí, cibule, olej slunečnicový, paprika sušená sladká, paprika sušená uzená, sůl, pepř bílý mletý, vývar kuřecí, máslo, těstoviny tarhoňa, sůl, petrželka

Přidat fotografie receptu