Pečené kuře na paprice, tarhoňa
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 489 kJ / 1 551 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,44 g |
Tuky | 136,47 g |
Vláknina | 22,67 g |
Cholesterol | 383 mg |
Sodík | 68 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 56,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí stehna očistíme a nařízneme u konce kosti (při pečení se oddělí maso od kosti).
Krok 2: Nakrájíme cibuli na měsíčky a vložíme do pekáče.
Krok 3: Do pekáče s cibulí vložíme očištěná kuřecí stehna, osolíme, opepříme z obou stran. Zastříkneme slunečnicovým olejem.
Krok 4: Kuřecí stehna s cibulí dáme péct do trouby na 170°C cca 45 minut (hotové kuřecí stehno poznáme tak, že jde bez problému oddělit od kosti). Čas od času stehna podlíváme kuřecím vývarem.
Krok 5: Hotová kuřecí stehna dáme bokem, zbyde nám pekáč s cibulí. Cibuli přendáme do kastrolu nebo hrnce. Vzniklý výpek, který zůstal na pekáči, podlijeme trochou vývaru a pomocí vařečky seškrábeme do hrnce s cibulí.
Krok 6: Cibuli v hrnci s výpekem zredukujeme na tuk (cibule trošku ztmavne).
Krok 7: Vzniklý základ na omáčku zasypeme sladkou mletou paprikou a uzenou mletou paprikou. Necháme zarestovat, poté zalijeme vývarem.
Krok 8: Necháme vařit a trošku zredukujeme, osolíme a opepříme (hotovou omáčku poznáme, když se na krajích hrnce začnou dělat mastné skvrny=glanc)
Krok 9: Omáčku dáváme postupně i s cibulí do blenderu a rozmixujeme. Po chvíli mixování přidáme lžíci másla na zahuštění.
Rozmixovanou omáčku přelijeme do čistého hrnce. Tento krok opakujeme, dokud nebude všechna omáčka rozmixovaná. (omáčka se nemusí zahušťovat jíškou, zahušťuje se na francouzský způsob studeným máslem do horké omáčky + rozmixovaná cibule zahustí omáčku též). Krok 10: V osolené vodě uvaříme tarhoňu. Po uvaření scedíme. Krok 11: První na talíř servírujeme tarhoňu, poté vložíme pečené stehno a to zalijeme omáčkou. Na ozdobu posypeme nasekanou petrželí.
Rozmixovanou omáčku přelijeme do čistého hrnce. Tento krok opakujeme, dokud nebude všechna omáčka rozmixovaná. (omáčka se nemusí zahušťovat jíškou, zahušťuje se na francouzský způsob studeným máslem do horké omáčky + rozmixovaná cibule zahustí omáčku též). Krok 10: V osolené vodě uvaříme tarhoňu. Po uvaření scedíme. Krok 11: První na talíř servírujeme tarhoňu, poté vložíme pečené stehno a to zalijeme omáčkou. Na ozdobu posypeme nasekanou petrželí.
Zveřejněno 25. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené kuře na paprice, tarhoňa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OWgY
Moje poznámka
Pečené kuře na paprice, tarhoňa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OWgY
Nejnovější recepty
Jahodovo-tvarohová zmrzlina
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové s cibulovou omáčkou a paloučkovým knedlíkem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Roláda s kopřivami
Přidáno před 11 hodinami
Pletýnky s čokoládou a kávou
Přidáno před 12 hodinami
Rýžová svačinka
Přidáno před 14 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a broskvemi
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Antonausprag před 4 hodinami
Bleskový kynutý mazanec
Konsel před 5 hodinami
Banánová bábovka
Monika146 před 5 hodinami
Valašské frgály
Mili5 před 5 hodinami
Boloňská omáčka
Sally.K51 před 6 hodinami
Citronová buchta s tvarohem
JarkaT před 8 hodinami
Vepřové kostky po bratislavsku
Houska68 před 10 hodinami
Výborné kynuté těsto
Nadezda76 před 10 hodinami
Borůvkové muffiny
NikolaV před 10 hodinami
Česnekové trojúhelníky
Rejpalka před 11 hodinami
Suroviny:
stehno kuřecí,
cibule,
olej slunečnicový,
paprika sušená sladká,
paprika sušená uzená,
sůl,
pepř bílý mletý,
vývar kuřecí,
máslo,
těstoviny tarhoňa,
sůl,
petrželka
Komentáře (4)