Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Borůvkové nanuky

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny

Porce: 6 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 786 kJ /
666 kcal
Bílkoviny17,30 g
Tuky17,65 g
Vláknina5,10 g
Cholesterol 56 mg
Sodík 96 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy106,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Borůvky propláchneme vodou, necháme okapat, dáme do menšího rendlíku, přidáme vodu a krátce povaříme. Následně je propasírujeme přes hustější síto (cedník). Přidáme cukr, vanilkový cukr a opět necháme projít varem. Tím se cukr rozpustí. Necháme vychladit, třeba ve studené vodní lázni. Krok 2: Sešleháme nebo rozmixujeme dohromady ovocnou složku s cukrem, tvaroh, zakysanou smetanu a citronovou šťávu. Pokud je ovoce kyselejší, citronovou šťávu můžeme vynechat. Krok 3: Naplníme nanuková tvořítka - formičky a vložíme na několik hodin do mrazničky. Po důkladném zmražení nanuky vyjmeme tak, že formičky krátce ponoříme do horké vody.

Zveřejněno 28. 6. 2021

Poznámka autorky Merylas

Množství nanuků závisí na velikosti použitých formiček.

Na výrobu jsem použila tzv. kamčatské "borůvky", plody zimolezu kamčatského.

https://abecedazahrady.dama.cz/clanek/zimolez-kamc...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvkové nanuky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mKq9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvkové nanuky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mKq9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Petr.1: Určitě můžete nanuky po zmražení namáčet do rozpuštěné čokolády. Tím, že jsou nanuky zmrzlé, tak čokoláda na povrchu ihned ztuhne a nanuky se dají hned konzumovat. Ale můžete je rovněž naskládat do dobře uzavíratelné dózy a vrátit zpět do mrazničky. Pokud máte silikonová tvořítka, můžete postupovat i opačně, jako v tomto receptu. Typ použitých tvořítek je na fotkách.

Zajímavý recept, který určitě vyzkouším, ale s jiným ovocem, protože sezóna borůvek už skončila. každý správný nanuk však má čokoládovou polevu, která mi v tomto receptu chybí. Stačilo by zmražený polotovar namočit do rozpuštěné čokolády a pak vrátit do mrazáku?

MiskaM: Jsou velmi osvěžující a díky za zájem o recept. :-K

Mňam :-K hned bych jednu ochutnala :-D <3

Suroviny:
borůvky, voda, cukr krupice, cukr vanilkový, tvaroh měkký, smetana zakysaná, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu