Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí líčka na cibuli a česneku ...

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 997 kJ /
716 kcal
Bílkoviny17,93 g
Tuky32,48 g
Vláknina55,26 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 660 mg
Sůl1,83 g
Sacharidy70,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 160°-170° C spodek/ vršek. Líčka očistíme a nakrájíme na kusy (větší než na guláš). Oloupanou cibuli nasekáme nahrubo, 8 stroužků česneku nakrájíme na plátky, očištěný celer nakrájíme na hranolky. Krok 2: V rozehřáté hluboké pánvi necháme opéct cibuli do zlatavé barvy. Přidáme osolené, opepřené maso a necháme zatáhnout ze všech stran. Pak přendáme do pekáčku, přidáme celer, rozmarýn, worcester a podlijeme asi 100 ml horké vody. Vložíme zakryté poklicí do předehřáté trouby na 2,5-3 hodiny. Krok 3: Troubu vůbec neotevírám aspoň 2 hodiny (pekáč Ultra Pro). Pak zjistíme, jak je maso měkké a ještě vrátíme na 30 minut až 1 hodinu - to už se maso jen rozplývá. Maso dáme stranou, omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme. Přidáme prolisovaný zbylý česnek, proužky papriky, dle chuti dosolíme a vrátíme maso. Krok 4: Podáváme se šťouchaným bramborem, bramborovou kaší, bramborovým knedlíkem, ale lze i s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 5. 7. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka na cibuli a česneku ...

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GL88

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka na cibuli a česneku ...

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GL88

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

RubyRom: v Klatovech - řeznictví MÚÚÚÚ a Zeman maso uzeniny :-K zkus tu středu po obědě, dopoledne vozí zboží :-)

RubyRom: :-) díky za komentář, tady to problém není kupuji je občas u stejného řezníka a k mání jsou prý každou středu, dají koupit i na netu. Zkusila bych se zeptat u řezníka v okolí případně u jiného ale asi ty středy jsou pro takové zboží běžné všude. Vepřová nebo osso-bucco bývají i v supermarketech :-K hezký den

Výborné, jen ta líčka nikde nevidím u řezníka. Asi je to vzácnost je sehnat.:yes::yes:

Suroviny:
líčka hovězí, sádlo, cibule, česnek, celer, sůl, pepř mletý, omáčka worcesterová, rozmarýn, paprika čerstvá červená

Přidat fotografie receptu