Pečený uzený bůček, kysané zelí a bramborový knedlík
Suroviny
Porce: 3 -4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 672 kJ / 4 463 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 162,88 g |
Tuky | 293,39 g |
Vláknina | 45,32 g |
Cholesterol | 653 mg |
Sodík | 12,52 g |
Sůl | 30,01 g |
Sacharidy | 273,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Knedlíky:
Oloupané brambory prolisujeme nebo nastrouháme najemno, přidáme mouku, sůl, vajíčko a propracujeme těsto. Rozdělíme na 4 díly a uděláme válečky. Vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut. Krok 2: Uzený bůček vložíme do pekáčku, přidáme k němu na větší kusy nakrájenou cibuli a několik stroužků česneku. Přidáme trochu sádla a malinko podlijeme vodou a upečeme. Krok 3: Zelí:
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené zelí, kmín, sůl, cukr a podusíme, podle potřeby podlijeme vodou. Pak poprášíme moukou a promícháme a podusíme. Zelí můžeme místo moukou zahustit najemno nastrouhaným syrovým bramborem. Krok 4: Sosíček:
Na pánvi rozškvaříme kostičky špeku a přidáme najemno nakrájenou cibuli, vyškvaříme a osmahneme do hněda, ale nesmíme připálit, cibule by zhořkla. Přidáme výpek z masa a zaprášíme moukou, podlijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, můžeme dochutit troškou worcesteru a špetkou podravky podle chuti. Vše rozmixujeme dohladka a přecedíme.
Oloupané brambory prolisujeme nebo nastrouháme najemno, přidáme mouku, sůl, vajíčko a propracujeme těsto. Rozdělíme na 4 díly a uděláme válečky. Vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut. Krok 2: Uzený bůček vložíme do pekáčku, přidáme k němu na větší kusy nakrájenou cibuli a několik stroužků česneku. Přidáme trochu sádla a malinko podlijeme vodou a upečeme. Krok 3: Zelí:
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené zelí, kmín, sůl, cukr a podusíme, podle potřeby podlijeme vodou. Pak poprášíme moukou a promícháme a podusíme. Zelí můžeme místo moukou zahustit najemno nastrouhaným syrovým bramborem. Krok 4: Sosíček:
Na pánvi rozškvaříme kostičky špeku a přidáme najemno nakrájenou cibuli, vyškvaříme a osmahneme do hněda, ale nesmíme připálit, cibule by zhořkla. Přidáme výpek z masa a zaprášíme moukou, podlijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, můžeme dochutit troškou worcesteru a špetkou podravky podle chuti. Vše rozmixujeme dohladka a přecedíme.
Zveřejněno 5. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený uzený bůček, kysané zelí a bramborový knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MR15
Moje poznámka
Pečený uzený bůček, kysané zelí a bramborový knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MR15
Nejnovější recepty
Kůzlečí roláda s nádivkou
Přidáno před 6 hodinami
Topinky se zajíčky
Přidáno před 9 hodinami
Velikonoční lívance
Přidáno před 10 hodinami
Kinder mléčný řez
Přidáno před 10 hodinami
Knedlíky ze žluté cukety s cuketovým zelí
Přidáno 16. 4. 2025 14:16
Fazole na mexický způsob
Přidáno 16. 4. 2025 13:28
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené brambory se šunkovými rolkami
Handour před 12 minutami
Nejlepší špenát
joanam před 4 hodinami
Kuře na medu
Lubos74 před 8 hodinami
Domácí nudle
Lubos74 před 8 hodinami
Dva beránci...
Santa Suzana21 před 8 hodinami
Čokoládová zmrzlina
Krys0760 před 10 hodinami
Budapešťská pomazánka II.
PetrZappa před 16 hodinami
Babiččin trhanec s jablky
eviii před 21 hodinami
Martinské rohlíčky
Fitulka před 22 hodinami
Suroviny:
bůček uzený,
cibule,
česnek,
sádlo,
zelí kysané,
cibule,
cukr,
kmín celý,
sádlo,
mouka hladká,
brambory,
sůl,
vejce,
mouka hrubá,
mouka polohrubá,
špek,
cibule,
sádlo,
sůl,
pepř,
česnek,
mouka hladká
Komentáře