Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

majtinka4ever majtinka4ever

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 40 min plus doba rozležení

120 min (80 min příprava + 40 min tepelná úprava, plus doba rozležení)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 002 kJ /
4 064 kcal
Bílkoviny1,26 g
Tuky0,72 g
Vláknina4,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 010,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dáme všechny ingredience kromě cukru a vaříme po dobu cca 15 minut.
Poté umístíme na 24 hodin na chladné a temné místo. Krok 2: Po 24 hodinách scedíme (já do cedníku přidávám na dno papírovou utěrku, která pochytá i drobné zbytečky).
Přidáme do louhu kilo cukru a přivedeme k varu.
Vaříme cca 25 minut. Abychom zjistili, zda sirup získává konzistenci, odkápneme malinko vedle na talířek a necháme vystydnout - ochutnáme a pokud má šťáva konzistenci sirupu, odstavíme. Krok 3: Vše lijeme za horka do předem připravených sklenic, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru.
TIP: aby nepopraskaly sklenice, dávám do plechu horkou vodu do výšky cca 2 cm a sklenice dávám dovnitř (prohřeje se sklo a nehrozí prasknutí).

Zveřejněno 5. 7. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P0QW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P0QW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
levandule, citron, máta, kyselina citronová, voda, cukr krystal

Přidat fotografie receptu