Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenka v houbové omáčce

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 416 kJ /
1 533 kcal
Bílkoviny146,76 g
Tuky92,61 g
Vláknina11,26 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 480 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy23,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Panenku nakrájíme na plátky cca 3 cm silné, osolíme, opepříme a z obou stran posypeme paprikou. Krok 2: Na rozehřátém oleji (dáme tak 2 PL) zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibulku, zasmahneme moukou, přidáme panenku, rychle opečeme. Podlijeme vývarem, přidáme hořčici a dusíme do měkka. Krok 3: Na zbylém oleji osmahneme na plátky nakrájené a očištěné houby, povařenou omáčku z nich scedíme a houby přidáme k masu a necháme směsi smísit. Podávala jsem s knedlíky.

Zveřejněno 10. 7. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka v houbové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OW5N

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka v houbové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OW5N

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Eja57: Ano, vím, že se normálně dělá jako minutka, ale jo, dusila jsem ji.:-K

mika59: Je to možná lepší, ale dělal jsem to takto :)

Leni. Prosím, přečti si postup ještě jednou. Já tomu vůbec nerozumím. Speciálně bodu 3. :-O A v bodu 2. panenku dusíme?

Leni ty opékáš panenku na jíšce? Není lepší první opéct panenku a pak ji přidat na základ?

Suroviny:
panenka vepřová, houby čerstvé, mouka hladká, cibule, paprika sušená sladká, olej rostlinný, vývar, sůl, pepř čtyř barev, hořčice plnotučná

Přidat fotografie receptu