Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvovo-švestkové řezy

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Petra Dvor. Petra Dvor.

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení

90 min (80 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 984 kJ /
713 kcal
Bílkoviny10,48 g
Tuky8,16 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 108 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy147,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Listové těsto rozdělíme na poloviny. Každou část rozválíme na velikost plechu. Plech vypláchneme studenou vodou, přeneseme na něj těsto, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v dobře vyhřáté troubě cca 10 minut. Upečené pláty necháme vychladnout. Krok 2: Broskve i švestky scedíme, šťávu uschováme. Okapané ovoce nakrájíme na kostičky. Krok 3: Do mísy dáme tvaroh, vanilkový, moučkový cukr, zalijeme smetanou a vyšleháme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu. Krok 4: Do větší mísy vsypeme ztužovač, zalijeme 100 ml šťávy z ovoce a ruční metličkou rychle šleháme, asi půl minuty. Krok 5: Do želatiny vmícháme 2 lžíce tvarohové hmoty, rozmícháme, následně vmícháme zbytek tvarohu. Nakonec přidáme ovoce. Krok 6: Náplň natřeme na jeden upečený plát těsta, přikryjeme druhým a zlehka přitlačíme. Moučník dáme na 3 hodiny do lednice.

Zveřejněno 15. 7. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvovo-švestkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MRo3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvovo-švestkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MRo3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těsto listové, mouka hladká, vejce, broskve, kompot švestkový, tvaroh měkký, cukr vanilkový, cukr moučkový, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, ztužovač

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu