Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podmáslové vdolečky

Hodnocení receptu je 5,0 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 113 min Doba tepelné úpravy: 7 min přibližná doba tepelné úpravy jedné dávky vdolečků, smažíme postupně

120 min (113 min příprava + 7 min tepelná úprava, přibližná doba tepelné úpravy jedné dávky vdolečků, smažíme postupně)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 401 kJ /
2 486 kcal
Bílkoviny71,28 g
Tuky51,68 g
Vláknina15,96 g
Cholesterol 271 mg
Sodík 638 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy405,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pro domácí pekárnu:
Všechny suroviny na těsto dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto.

Ručně nebo s robotem:
Z vlažné vody, lžičky cukru, všeho čerstvého droždí a 1-2 lžic mouky (vše z připravených, odvážených surovin) umíchejte kvásek, který nechte asi 20 minut kynout. Potom k němu přidejte zbytek surovin, uhněťte a dobře propracujte těsto, které nechte zakryté v míse cca hodinu kynout. Krok 2: Hotové a vykynuté těsto na pomoučeném stole zlehka propracujeme, rozdělíme na 20 kousků a z každého uděláme malý bochníček. Všechny zakryjeme čistou utěrkou a takto necháme asi 30 minut kynout. Krok 3: Na větší pánvi rozehřejeme olej. Každou bulečku rukou lehce rozmáčkneme na vyšší placku a vložíme do oleje smažit. Smažíme je po několika kusech najednou, teplotu je třeba hlídat – vdolečky se nesmí smažit ani moc rychle (mohly by být uvnitř polosyrové), ani moc pomalu (jsou pak tvrdé, nasáknuté olejem). Krok 4: Usmažíme je z obou stran, hotové je z pánve vytáhneme na papírovou utěrku, po chvilce přendáme na talíř, ozdobíme zakysankou nebo oslazeným tvarohem, marmeládou a čerstvým ovocem.

TIP: Jak se dělají vdolky

Zveřejněno 16. 7. 2021

Poznámka autorky cathleen

Tento a další moje recepty najdete na http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podmáslové vdolečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V4l1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podmáslové vdolečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V4l1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Chutné vdolečky s krásným aranžmá:-8:-K

cathleen: aj ja by som si pochutnala. Nejsou lidi. :-D

Marie Svarcova: děkuji <3 byly opravdu moc dobré, pochutnala si celá rodina.

:yes::yes::yes: vypadají úžasně a určitě i tak chutnají :-K

Suroviny:
podmáslí, voda, olej, rum, vejce, sůl, cukr, droždí čerstvé, mouka hladká, mouka polohrubá, olej, smetana zakysaná, marmeláda, ovoce

Přidat fotografie receptu