Cuketa na kari s tofu
Cuketa na kari s tofu, je lahodné a zdravé jídlo, které kombinuje jemnou chuť cukety s exotickým nádechem kari koření. Tofu dodává jídlu bohatý obsah bílkovin a je skvělou volbou pro vegetariány i vegany.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 433 kJ / 821 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,45 g |
Tuky | 51,97 g |
Vláknina | 24,83 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,13 g |
Sůl | 5,40 g |
Sacharidy | 69,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Najemno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme cuketu, sůl, mletý pepř, cukr, Vegetu, kari koření a dusíme 10 minut. Přidáme na osminky nakrájená rajčata, papriku, kterou nakrájíme na kolečka, prolisovaný česnek a kečup. Dusíme ještě chvíli dokud paprika nezměkne. Zelenina se nám nesmí rozvařit.
Krok 2: Olej, drcený kmín a worcester rozmícháme a potřeme tofu. Dáme opéct na grilovací pánev, nebo gril. Jogurt rozmícháme s prolisovaným česnekem a najemno nasekanou bylinkou.
Krok 3: Na talíř dáme cuketu, opečené tofu a cuketu zalijeme ochuceným jogurtem.
Zveřejněno 18. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketa na kari s tofu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6nG9
Moje poznámka
Cuketa na kari s tofu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6nG9
Nejnovější recepty
Domácí kváskový chléb
Přidáno před 7 hodinami
Zapečené jitrnice na zelí
Přidáno před 11 hodinami
Prejtem plněné bramborové knedlíky se špenátem
Přidáno před 11 hodinami
Jitrnice s vaječnými kroupami
Přidáno před 11 hodinami
Jelítko s nastavovanou kaší
Přidáno před 11 hodinami
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fofr buchta
Neregistrovaný před 20 minutami
Hovězí nudličky na víně s bramborovo - celerovou kaší
Neregistrovaný před 22 minutami
Holandské řízky
Neregistrovaný před 2 hodinami
Listové šátečky s náplní z tvarohu, pudingu a meruněk
Neregistrovaný před 2 hodinami
Palačinky
Neregistrovaný před 2 hodinami
Kuřecí kousky na paprikách
Jan54 před 3 hodinami
Extra rychlé lívance
Neregistrovaný před 3 hodinami
Vařila myšička kašičku
zuzi777a před 3 hodinami
Tukožroutská polévka
Neregistrovaný před 3 hodinami
Bramborová polévka od babičky
Neregistrovaný před 3 hodinami
Suroviny:
cuketa,
olej,
paprika,
rajče,
česnek,
pepř mletý,
sůl,
koření kari,
cukr,
vegeta,
kečup sladký,
tofu uzené,
olej,
kmín drcený,
omáčka worcesterová,
jogurt bílý,
česnek,
tymián
Komentáře (2)