Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Angreštová zmrzlina

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 853 kJ /
443 kcal
Bílkoviny1,08 g
Tuky0,27 g
Vláknina2,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy108,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny ingredience spolu rozmixujeme a tuto vychlazenou hmotu dáme do strojku zmrazit.

Zveřejněno 6. 8. 2009

Poznámka autorky cathleen

Banán dávám kvůli zahuštění koktejlu a taky pro zmírnění "ostré" chuti angreštu. Džus používám tento : http://www.toprecepty.cz/recept/5946-angrestovy-dz...

Zmrzlina je kyselejší, ale osvěžující.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Angreštová zmrzlina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VP0X

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Angreštová zmrzlina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VP0X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Vynikající kombinace je taky rebarbora - jahody :-p

Na tu zmrzku z rebarbory mám prima tip od kamarádky - přidejte k ní pár malin a budete překvapeni, jak je to skvělé - můj jazýček si to vychutnal :-p;-):-D

Jo ještě - Vašku, u nás mají angreštový 100% džus v Albertu a ve Sparu-Intersparu;-)

Cathleen. Já vím a taky, že se neřeže, ale vylamuje. Já to napsal jako dotaz protože žena dělá pár skleniček marmelády ata je tak kyselá že se nám pusa až svírá. Používá jí jen jako přídavek do něčeho co zase kyselé není (je moc sladké)pro zvýraznění chutě a aby nedávala citrón nebo kyselinu tekutou nebo v prášku. Myslím již na příští rok, nebo znárodnit jednu sklenici už nyní. HI HI.

Vašku, rebarbora se sklízí do konce června (myslím), taky ji máme. Zmrzku z ní učo příští rok zkusím, ale právě proto, že je rebarbora tak kyselá, dám ji dohromady ještě s jiným ovocem. A určo ji předem trochu podusím...

Mám dost rebarbory na zahradě a ta je taky sakra-kyselá. To by asi taky šlo. Zkusit rozmixovat a scedit a uvařit. Co myslíš ?

Ten domácí jsem podle tvého nasměrování našel. Musím někoho zmalomocnit, aby mi ho natrhal. Ale koho. Všichni jsou líní a já nemohu. HI HI. Václav Nějak to zařídím.

:-)Dělám doma, dala jsem odkaz na recept. Angreštu se každý rok urodí hodně, trochu sníme čerstvého, ale zbytek je třeba zavařit. Kompot nikdo nejí, marmelád máme hodně, tak to řeším výrobou džusu. To je vlastně celé ovoce v tekuté podobě:yes:

Cathleen. Je to prima. Ale zatím jsem u nás nikde nenašel angreštový džus. (Č.B.) Kde ho scháníš ? +bodík

Tématické fráze:
zmrzlina recept, výroba domácí zmrzliny, recept na výrobu zmrzliny, domácí vyroba zmrzliny, recepty na výrobu zmrzliny, výroba zmrzliny doma, výroba zmrzliny recept, výroba zmrzliny recepty, strojek na výrobu zmrzliny, recepty na domácí zmrzlinu, výroba zmrzliny, výroba džusu, jak uvařit zmrzlinu, jak zavařit angrešt, vyroba domaciho dzusu, recepty vyroba zmrzliny, domácí zmrzlina recept, recept vyroba zmrzliny, recepty na výrobu domácí zmrzliny, domaci vyroba dzusu

Suroviny:
smetana, jogurt vanilkový, banán, džus angreštový, cukr

Přidat fotografie receptu