Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenka v Ajvar omáčce

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min bez doby odležení

20 min (20 min příprava, bez doby odležení)

Suroviny

Porce: 4+

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 585 kJ /
857 kcal
Bílkoviny136,97 g
Tuky33,86 g
Vláknina1,67 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 279 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy0,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Panenku očistíme, odblaníme, nakrájíme na silnější plátky a jemně osolíme. Cibulku nakrájíme nadrobno, zelenou část ponecháme na dekoraci. Krok 2: Ve větší misce smícháme nakrájenou cibulku, omáčku, česnekový prášek a olej. Plátky panenky naložíme do marinády a dáme alespoň na hodinu uležet v lednici. Krok 3: Nakonec na pánvi panenku spolu s marinádou rychle osmahneme, přidáme trochu vody a přikryté necháme dusit. Podávala jsem s domácími hranolky jemně posypané směsí na kuře a pečené v troubě.

Zveřejněno 19. 7. 2021

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Panenka je sice minutkové maso, ale ve šťávě bylo maso přesto velmi jemné a šťavnaté. Zbytkové maso se dá v troubě i krásně přihřát.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka v Ajvar omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pNB6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka v Ajvar omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pNB6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
panenka vepřová, cibulka jarní, omáčka rajčatová, olej slunečnicový, česnek práškový, sůl, voda

Přidat fotografie receptu