Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovičkové plátky s bramborovým knedlíkem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 30 min

120 min (90 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4+

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 366 kJ /
1 521 kcal
Bílkoviny103,22 g
Tuky116,12 g
Vláknina8,53 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 1,08 g
Sůl2,50 g
Sacharidy13,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krkovičku nakrájíme na silnější plátky, na okrajích mírně nařízneme, po obou stranách osolíme, opepříme a posypeme česnekovým práškem a kmínem. Krok 2: Na oleji jemně osmažíme na malé kostičky nakrájenou slaninu s nadrobno nakrájenou cibulkou. Krok 3: Přidáme plátky krkovičky, rychle osmahneme a podlijeme vývarem. Přikryjeme a necháme cca 25-30 minut dusit, občas podléváme, dokud není maso měkké. Podávala jsem s bramborovým knedlíkem.

Zveřejněno 19. 7. 2021

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Pokud by si někdo chtěl omáčku zahustit, tak samozřejmě meze se nekladou, dělala jsem to bezlepkově, takže bez zahušťování, ač by to šlo.

Místo vývaru se dá použít kostka zeleninového bujónu a voda.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovičkové plátky s bramborovým knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wX2w

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovičkové plátky s bramborovým knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wX2w

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, olej slunečnicový, vývar zeleninový, slanina, česnek sušený, kmín drcený, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu