Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Punčové řezy trochu jinak

Punčové řezy jsou pro mnoho z nás láska už z dětství. Ty klasické jsou doslova nasáklé cukrem, a tak jsme pátrali po svěžejší alternativě. Každý, kdo ochutnal punčák podle našeho receptu, byl nadšený a obyčejný už nechce.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby odležení

180 min (120 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 kus

Forma 25x25 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 365 kJ /
5 584 kcal
Bílkoviny156,59 g
Tuky245,64 g
Vláknina38,90 g
Cholesterol 2,45 g
Sodík 1,28 g
Sůl3,33 g
Sacharidy636,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 160 °C. Krok 2: Bílky vyšleháme s cukrem do pevného sněhu. Krok 3: Opatrně přidáme žloutky, vanilku a nakonec prosátou mouku, mandle a kypřicí prášek. Krok 4: Těsto vylijeme do formy vyložené pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě cca 40 minut při 160 °C. Hotový korpus necháme vychladnout. Krok 5: Růžový korpus připravíme stejně, ale přidáme do něj barvivo a pečeme pouze 20 minut. Světlý korpus rozřízneme na dva pláty. Krok 6: Čerstvé nebo mražené maliny rozmixujeme s vodou a ostatními surovinami na nálev. Propasírujeme, aby byla šťáva hladká, bez semínek. Krok 7: Na podložku položíme plát světlého korpusu, rovnoměrně polijeme půlkou nálevu. Potřeme polovinou marmelády a přiklopíme růžovým korpusem. Polijeme zbytkem nálevu, potřeme zbytkem marmelády a položíme druhý plát světlého korpusu. Trochu přimáčkneme a dáme přes noc do lednice. Krok 8: Druhý den rozpustíme čokoládu v horké smetaně. Necháme trochu vychladnout, poleva zhoustne a nebude stékat z dortu. Krok 9: Řezy překlopíme vzhůru nohama. Vrchní suchá vrstva je tedy nyní dole a díky přetočení se nyní nasákne nálevem z růžové vrstvy, ale ne tolik, aby se lepila k podložce. Nakonec celé řezy polijeme ganache (čokoláda se smetanou), případně libovolně ozdobíme a dáme ještě alespoň na 2 hodiny do lednice.

TIP: Top 7: Nejlepší malinové řezy

Zveřejněno 3. 8. 2021

Poznámka autorky MiskaKulicka

Formu používám čtvercovou 25x25cm.

Malinový rozvar: 400 g mražených malin povařím se 100 g želírovacího cukru (třtinový 4:1 od Labety). Propasíruji a nechám vychladnout.

Můj instagram: https://www.instagram.com/miska.kulicka.varimslask...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Punčové řezy trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RZK0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Punčové řezy trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RZK0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Vypadají opravdu krásně <3

MiskaKulicka: Ano souhlasím v malinách míň cukru, tak vynikne lépe chuť malin a mohu použít malinový džem , nemám v něm moc zrníček, ale cukru habaděj! ;-) Tak se to srovná ! To radši přidám víc rumu!;-) Určitě to nebude klasika Punčový řez, ale k jídlu to rozhodně bude !<3<3<3:-K

Veronika.Hrozna: nn jen ten sirup, ten je sladký dost. Pokud nechcete dávat sirup, můžete dát 50g cukru, nebo i méně, podle chuti. My máme raději méně sladké, takové svěží :-8

MiskaKulicka: Chci se zeptat, do nálevu k malinám už nejde cukr?

katyvypl: moc děkuji :-K

Nádherné řezy! <3 Recept se mi moc líbí. :yes:

Suroviny:
vejce, cukr, mouka hladká, mouka mandlová, kypřící prášek, pasta vanilková, vejce, cukr, mouka hladká, mouka mandlová, kypřící prášek, pasta vanilková, potravinářské barvivo, maliny, voda, sirup malinový, rum, aroma, marmeláda malinová, čokoláda bílá, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu