Suroviny
Porce: 12 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 727 kJ / 2 803 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,88 g |
Tuky | 101,12 g |
Vláknina | 9,90 g |
Cholesterol | 783 mg |
Sodík | 387 mg |
Sůl | 0,82 g |
Sacharidy | 384,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180°C, pekáček (23x 20) vyložíme papírem na pečení a připravíme drobenku.
Ve větší misce smícháme mouku s cukrem, kůrou a práškem. V menší misce vidličkou promícháme zakysanku, vejce a máslo nebo olej. Vše promícháme s moučnou směsí, přendáme do připraveného pekáčku a urovnáme. Krok 2: Na těsto dáme lžící směs tvarohu smíchaného se sladkým jogurtem a stěrkou urovnáme. Na tvarohovou směs nasypeme očištěné a nadrobno nakrájené meruňky a pak i ostatní ovoce dle chuti, Dle potřeby posypeme lehce cukrem, drobenkou a vložíme do trouby na 30-35 minut. Po 20 minutách snížíme teplotu na 160°C a dopečeme podle trouby 10-15 minut. Krok 3: Necháme zcela vychladnout, nakrájíme a podáváme.
Ve větší misce smícháme mouku s cukrem, kůrou a práškem. V menší misce vidličkou promícháme zakysanku, vejce a máslo nebo olej. Vše promícháme s moučnou směsí, přendáme do připraveného pekáčku a urovnáme. Krok 2: Na těsto dáme lžící směs tvarohu smíchaného se sladkým jogurtem a stěrkou urovnáme. Na tvarohovou směs nasypeme očištěné a nadrobno nakrájené meruňky a pak i ostatní ovoce dle chuti, Dle potřeby posypeme lehce cukrem, drobenkou a vložíme do trouby na 30-35 minut. Po 20 minutách snížíme teplotu na 160°C a dopečeme podle trouby 10-15 minut. Krok 3: Necháme zcela vychladnout, nakrájíme a podáváme.
Zveřejněno 4. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláč s tvarohem a sezónním ovocem po xté
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V429
Moje poznámka
Koláč s tvarohem a sezónním ovocem po xté
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V429
Nejnovější recepty
Brokolicové nočky
Přidáno před 4 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 13 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 14 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 15 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 16 hodinami
Těstoviny se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rebarborový crumble
Neregistrovaný před 2 minutami
Bramboráky
Neregistrovaný před 2 minutami
Špagetovka s hráškovou omáčkou
Neregistrovaný před 4 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Neregistrovaný před 4 minutami
Duhové Salko řezy
Neregistrovaný před 9 minutami
Babiččiny domácí koblížky
Neregistrovaný před 12 minutami
Gulášová polévka II.
Eonymus před 13 minutami
Koprová omáčka s vepřovým masem
Neregistrovaný před 18 minutami
Kefírová buchta - rychlovka
Neregistrovaný před 31 minutami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Fisik před 34 minutami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
kypřící prášek,
kůra citronová,
smetana zakysaná,
vejce,
máslo,
tvaroh jemný,
jogurt ovocný,
ovoce,
mouka hrubá,
máslo,
cukr vanilkový
Komentáře (6)