Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 490 kJ / 595 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,56 g |
| Tuky | 65,60 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 204 mg |
| Sodík | 2 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 0,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lišky důkladně očistíme. V pánvi rozehřejeme polovinu másla, vložíme houby, osolíme a podusíme.
Krok 2: Plátky opatrně naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý dáme dva plátky šunky, dva plátky sýra a cca lžíci podušených hub. Opatrně sbalíme a upevníme jehlou nebo kuchyňským provázkem.
Krok 3: V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje, vložíme závitky a pomalu opékáme do změknutí. Je-li třeba, podlijeme trochou vody. Před koncem přidáme zbytek podušených lišek, zaprášíme paprikou a společně dokončíme. Na závěr zjemníme druhou polovinou másla a už nevaříme.
Zveřejněno 8. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové závitky s liškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/05oG
Moje poznámka
Vepřové závitky s liškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/05oG
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 9 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 10 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 10 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 12 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 15 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 5 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 8 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 9 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 11 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 12 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 13 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 13 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 14 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 14 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
šunka schwarzwaldská,
sýr uzený,
houby lišky,
paprika sušená sladká,
máslo,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (6)
Lišky mám moc ráda, bohužel jsem jich moc neměla, doufám, že ještě nějaké budou.