Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Restovaná vepřová játra s paprikami

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 849 kJ /
681 kcal
Bílkoviny64,52 g
Tuky28,89 g
Vláknina9,16 g
Cholesterol 938 mg
Sodík 2,09 g
Sůl5,10 g
Sacharidy38,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěná játra nakrájíme na plátky a pak na nudličky, okořeníme a poprášíme hladkou moukou.
Rozpálíme hlubokou pánev, dáme sádlo, olej a játra restujeme z obou stran. Krok 2: Přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, necháme zesklovatět, podlijeme neosoleným vývarem nebo vodou a dusíme asi 15 minut. Necháme vydusit, přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a plátky česneku. Chvilku restujeme a pak podlijeme ještě trochou vody s protlakem a cukrem. Krok 3: Pár minut za občasného míchání podusíme, jen tak, aby paprika zůstala na skus. Přidáme sójovou omáčku a případně dochutíme solí. Podáváme s opečeným bramborem, tatarskou omáčkou nebo dipem dle vlastní chuti, například paprikovo-česnekovým.

Zveřejněno 10. 8. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Restovaná vepřová játra s paprikami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rPpk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Restovaná vepřová játra s paprikami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rPpk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra vepřová, pepř, koření kreolské, mouka hladká, sádlo, olej, cibule, česnek, paprika čerstvá bílá, paprika čerstvá červená, protlak rajčatový, cukr, omáčka sojová, sůl, vývar

Přidat fotografie receptu