Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí horní stehna pečená na hořčici

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 589 kJ /
619 kcal
Bílkoviny10,58 g
Tuky37,77 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 1,17 g
Sůl2,90 g
Sacharidy57,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme obě hořčice s medem. Očištěné maso ochutíme solí, pepřem a potřeme směsí. Dáme do lednice alespoň na půl hodiny, ale nejlépe přes noc. Krok 2: Zapneme troubu na 190°C. Rozkrojíme a sloupneme cibuli a nakrájíme na tenké klínky. Očištěné houby nakrájíme na čtvrtky a necháme stranou. Krok 3: Naložené maso rozložíme do zapékací mísy vyložené cibulí. Zakryjeme poklicí nebo alobalem. Pečeme cca 35 minut. Po této době sundáme poklici nebo alobal, přidáme houby, podle potřeby podlijeme vývarem a pokračujeme v pečení na 200°C ještě 15-20 minut nebo dokud maso není opečené do zlaté barvy. Krok 4: Měkké opečené maso vyndáme stranou, do základu přilijeme smetanu (na vaření nebo ke šlehání, jakou kdo rád), maličko zahustíme francouzským máslem nebo světlou jíškou, podle chuti dosolíme a necháme povařit.
Podáváme s těstovinami, rýží nebo knedlíkem, můžeme také dělat bez smetany jen výpek se žampiony a podávat s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.

Zveřejněno 11. 8. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí horní stehna pečená na hořčici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z1A7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí horní stehna pečená na hořčici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z1A7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, žampióny, hořčice plnotučná, hořčice francouzská, med, vývar kuřecí, sůl, pepř, smetana

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu