Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy z dvojího těsta s máslovo-pudinkovým krémem

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 18 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 932 kJ /
4 047 kcal
Bílkoviny101,21 g
Tuky169,63 g
Vláknina12,99 g
Cholesterol 1,36 g
Sodík 721 mg
Sůl1,64 g
Sacharidy522,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mléka, pudinkových prášků a cukru uvaříme hustý pudink, přitiskneme na vršek potravinářskou fólii a necháme vychladnout. Zapneme troubu na 170 °C a podle plechu (mám čtverec 34 x 34 cm) připravíme papír na pečení. Krok 2: Z uvedených surovin vypracujeme těsto, vyválíme na papír, přendáme na plech a rozdělíme stěrkou na 2 poloviny. Pečeme cca 15 minut, pak sundáme i s papírem stranou. Na druhý plech dáme papír nový a v půlce složením vytvoříme okraj pro těsto světlé. Krok 3: Na světlé těsto vyšleháme bílky se špetkou soli, po chvilce přidáme cukr, vyšleháme tuhý sníh a postupně zašleháme i žloutky. Do takto našlehané hmoty ručně metličkou vmícháme mouku, těsto nalijeme na polovinu plechu s papírem a pečeme dorůžova cca 6-8 minut - upečený plát se odděluje od stran plechu. Necháme vychladnout a papír stáhneme. Máme upečené 2 tmavé a jeden světlý plát 17 x 34 cm. Krok 4: Na krém ušleháme máslo s cukrem do bílé pěny, po částech zašleháme vychladlý pudink a sestavíme řezy. Tmavé pláty pokropíme rumem a na jeden plát rozetřeme polovinu krému. Světlý díl potřeme džemem a natřenou stranou přiklopíme na plát s krémem, vrch světlého potřeme opět džemem, pak druhou polovinou krému a na ten přitiskneme druhý tmavý plát. Složené pláty rozřízneme podél na 2 pruhy,
Bílou čokoládu rozpustíme s máslem, promícháme a ihned vmícháme zakysanou smetanu. Polevou potřeme každý pruh a uhladíme nahřátým nožem. Můžeme dozdobit tmavou polevou, ale není to nutné.
Necháme vychladit a horkým nožem nakrájíme řezy.

Zveřejněno 13. 8. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy z dvojího těsta s máslovo-pudinkovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MRXB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy z dvojího těsta s máslovo-pudinkovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MRXB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

RubyRom: :-) moc děkuji :-K krásný večer a celý víkend

Krásný dezert:yes::yes:

Slanaricka: :-) děkuji za komentář, potěšilo mě to, já vůbec nepoužívám bílou čokoládu ( tu je jen tuk a cukr,) mám radji hořkou tohle bylo mimořádně na přání. :-K moc ráda peču ale nemusím to jíst :-K Krásný den

Tak jsem zkusila a musím říct, opravdu moc dobré řezy,určitě ještě budu dělat jen příště dám místo polevy z bílé čokolády krém. Za mě palec nahoru :yes::yes::yes:

yanull: :-);-) neva . nic se nestalo - měj se skvěle :-K

Marie Svarcova: Tak to zase nenapadlo mne, mvt nemaje ;-):-):-K

yanull: ok - upraveno, vařím pudink v mvt 2 minuty tak mě to nenapadlo :-) hezký den :-K

Řezy jsou velmi lákavé, ale prosím autorku, zda by upravila postup. Troubu bych zapínala nejprve až po uvaření pudingu, stačí se vyhřát, než připravíme těsto ;-):-K

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, kypřící prášek, kakao, máslo, vejce, mléko, vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, mléko, pudinkový prášek, cukr krupice, máslo, cukr moučkový, rum, džem rybízová, poleva čokoládová, čokoláda bílá, máslo, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu