Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené vepřové s bezlepkovou jíškou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 683 kJ /
1 119 kcal
Bílkoviny102,19 g
Tuky70,11 g
Vláknina3,15 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 278 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy18,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibulku nakrájíme a necháme zesklovatět. Poté přidáme na větší kousky pokrájené osolené maso. Rychle orestujeme, zasypeme paprikou, česnekem a kmínem, zalijeme vodou. Krok 2: Na mírném plameni dusíme cca hodinu nebo déle, dokud maso nezměkne. Na závěr guláš jemně zahustíme bezlepkovou jíškou. Podávala jsem s bramborovou kaší, ale můžete si zvolit i jinou přílohu, například klasické pečivo.

Zveřejněno 13. 8. 2021

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Recept je vhodný pro bezlepkovou dietu, ale samozřejmě se dá zahustit i klasickou jíškou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené vepřové s bezlepkovou jíškou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XgPl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené vepřové s bezlepkovou jíškou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XgPl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Lenka Škulinová: :-*

Eja57: Dobře, přejmenuji, máte pravdu...děkuji:-K

Casino, prosím. Umírněte své komenty, děkuji.
Já bych to asi nazvala něco jako dušené vepřové s bezlepkovou jíškou....
Ale "gulášu" a "gulášku" z vepřového v podobném stylu je tu víc....nebudu tu začínat debatu co je to GULÁŠ, že;-)

casino: Děkuji za komentář typu "zrmšit kařdý rcp", tohle Vám též nepíši a ano bylo to dělané jak je napsáno. Mějte se hezky. L

Na 500 g vepřová krkovice pouze 2 ks lahůdková cibulka???
Promiňte, ale nemohu se zbavit dojmu, že vy račte zmršit každý rcp :-(
***
No a pokud by cibule bylo takové množství jaké je v těchto končinách obvyklé, tak jídlo není ani potřeba dále zahušťovat, že ;-)

Suroviny:
krkovice vepřová, cibulka lahůdková, kmín drcený, paprika sušená sladká, olej slunečnicový, sůl mořská, česnek sušený, voda, jíška

Přidat fotografie receptu