Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 080 kJ / 4 082 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,87 g |
Tuky | 164,54 g |
Vláknina | 32,22 g |
Cholesterol | 408 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 556,34 g |
Postup přípravy
Ručně nebo robotem: Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme hladké těsto. Krok 2: Těsto v pekárně ani v míse robota kynout nenecháme, ale hned po unětení ho uložíme do dostatečně prostorné mísy nebo plastové dózy, uzavřeme a uložíme na 40-45 minut kynout do lednice. Připravíme čokoládovou náplň: Všechny suroviny pokojové teploty spolu dobře promícháme. Krok 3: Po této době studené, ale nakynuté těsto z lednice vytáhneme, na lehce pomoučeném stole rozválíme na plát o síle asi 3-4 mm a kromě okrajů ho celé potřeme čokoládovým máslem. Pak plát na třikrát složíme (podle foto postupu 1) – vše děláme poměrně rychle, aby se těsto moc nenahřálo. Vznikou nohavici trochu poválíme, aby byla nižší, a také složíme na třetiny. Krok 4: Balíček těsta uzavřený v misce hned uložíme zpátky do lednice na 30 minut kynout. Poté těsto znovu rozválíme, tentokrát na plát silnější (cca 0,75-1 cm). Pracujeme krátkými, jemnými tahy, abychom vrstvy neprotrhli. Plát poskládáme zcela stejně, jako poprvé – nejprve na třetiny, nohavici poválet, složit na třetiny – a tento balíček, zavřený v misce, znovu uložíme na 30-35 minut kynout do lednice (druhá fotka fotopostupu). Krok 5: Po druhém lednicovém kynutí balíček těsta z lednice vytáhneme a na nepatrně pomoučeném stole rozválíme do delšího obdélníku těsta. Krok 6: Z delší strany těsto svineme do rolády (vznikne roláda úzká a poměrně dlouhá), ostrým nožem nebo nití (jako knedlíky) ji nakrájíme na 12-16 kousků a každý z nich uložíme do muffinové formičky. Kousky rolády je nutné krájet tak široké, aby se do formičky dobře vešly a daly se tam pohodlně usadit. Do muffinového plechu se vejde 12 kusů, zbylé 4 necháme kynout a upečeme v máslem vymazaných jednoporcových zapékacích formičkách. Později je dáme péct zároveň s muffinovým plechem. Krok 7: Čokomuffiny necháme asi 30-40 minut nakynout, potřeme je rozpuštěným máslem a upečeme ve vyhřáté troubě (200 °C / asi 13-17 minut, podle velikosti muffinek). Dejte pozor na vysušení, upečené muffiny jsou tmavé čokoládou.
Hotové vytáhneme z trouby, hned horké ještě jednou potřeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme.
Zveřejněno 17. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plundrové čokomuffiny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vW5L
Moje poznámka
Plundrové čokomuffiny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vW5L
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 10 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 16 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 18 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 18 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 21 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 8 hodinami
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 9 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 10 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 11 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 12 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 12 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 12 hodinami
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 12 hodinami
Banánová buchta - hrnková
gahim před 12 hodinami
Miliónová polévka
Fitulka před 13 hodinami
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
cukr,
máslo,
droždí čerstvé,
sůl,
čokoláda hořká,
máslo,
kakao,
cukr,
mouka hladká,
skořice,
máslo
Komentáře (10)