Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadýchané buchty s dvojitou náplní

Hodnocení receptu je 5,0 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Středně náročný

Doba přípravy příprava asi 40 minut, doba kynutí 1 hodinu, další zpracování cca 35, doba pečení 35-40 minut

příprava asi 40 minut, doba kynutí 1 hodinu, další zpracování cca 35, doba pečení 35-40 minut

Suroviny

Porce: 18 -20 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 633 kJ /
3 975 kcal
Bílkoviny83,10 g
Tuky189,68 g
Vláknina17,10 g
Cholesterol 640 mg
Sodík 217 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy475,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tvaroh dáme do misky, přidáme cukr, citron, pudink, vlijeme smetanu a vše ručním šlehačem ušleháme dohladka. Krok 2: Povidla promícháme s rumem. Krok 3: Do hrníčku dáme část vlahého mléka a rozdrobíme do něj droždí, přidáme lžičku cukru a promícháme, necháme kvásek vzejít. Krok 4: Zatím si do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí, přidáme prosátý cukr, citronovou kůru, vanilkový cukr. Vše promícháme. Zvlášť v mléce rozkvedláme žloutky, vlijeme olej, promícháme. Vlijeme do mísy s moukou a přidáme kvásek. Vše řádně propracujeme, pokud je třeba, přidáme ještě trošku mléka. Pokud možno další mouku nepřidáváme a propracováváme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na mísu. Pak přikryjeme čistou, suchou utěrkou a necháme na teplém místě kynout. Těsto kyne asi hodinu, mělo by zdvojnásobit svůj objem. Krok 5: Vykynuté těsto vyklopíme na lehce pomoučený vál a rozdělíme na stejně velké dílky, každý kousek zabalíme do kuličky a necháme ještě 10 minut kynout. Pak každý kousek zpracujeme na placičku, na každou položíme vrchovatou lžičku tvarohu a lžičku povidel. Zabalíme. Pekáček vymažeme rozpuštěným máslem a každou buchtičku po stranách potřeme také máslem. Klademe je vedle sebe spojovanou částí dolů. Povrch buchtiček potřeme máslem, vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 35 minut, podle typu trouby. Krok 6: Upečené necháme vychladnout a pak na plech položíme tác a vše rychle překlopíme a pocukrujeme.

Zveřejněno 18. 8. 2021

Poznámka autorky RubyRom

Moje babička vždy buchty vyklápěla a já to dělám taky tak. Připomíná mi to dětství.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadýchané buchty s dvojitou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ABo7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadýchané buchty s dvojitou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ABo7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Romi buchty vypadají moc hezky:-KS dvojí náplní jsem je ještě nikdy nedělala ani nejedla:-8Musela to být dobrota<3

Olinka5555: Děkuji

krásné:-)

Dík :-)za vzpomínku na moji babi ta je dělala přesně takhle jen v sezóně místo povidel tam dávala svestku<3 s bráchou jsme se předhánějí kdo bude mít víc pecek na talíři :-K

Suroviny:
mouka hladká, sůl, cukr moučkový, cukr vanilkový, citron, žloutek, olej, mléko, droždí čerstvé, máslo, alobal, smetana, cukr, šťáva citronová, pudink vanilkový, povidla švestková, rum

Přidat fotografie receptu