Zeleninové lečo na zimu
Domácí lečo můžete využít jako základ pro mnoho skvělých pokrmů. Ať již ho přidáte k různě upravenému masu, nebo doplníte uzeninou, či do této zeleninové směsi jen klasicky zamícháte několik vajíček - vždy to bude syté a chutné jídlo.
Suroviny pro 2 dávky
2dávky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 993 kJ / 5 018 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,00 g |
Tuky | 266,40 g |
Vláknina | 140,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20,40 g |
Sůl | 50,00 g |
Sacharidy | 535,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata shora lehce nařízneme do kříže, vhodíme na pár sekund do vařící vody, vyjmeme a odstraníme slupku. Komu slupka nevadí, tak tento krok vynechá.
Krok 2: Zeleninu nakrájíme. Papriku a cibuli na proužky, rajčata na kousky. Pokud je ponechána slupka, tak na měsíčky.
Krok 3: Olej lehce rozehřejeme, jako první přidáme cibuli a chvíli ji restujeme, ale jen do mírně sklovita. Pak přidáme vše ostatní (ocet podle chuti, můžeme dát na začátku méně a pak třeba přidat). Za občasného promíchání přivedeme k varu a směs chvíli dusíme. Bude se jednat o zhruba 10-15 minut.
Krok 4: Ještě horkou zeleninou naplníme sklenice, otřeme okraje, zavíčkujeme, vložíme do zavařovacího hrnce s teplejší vodou a sterilujeme cca 20-25 minut při 85 °C. To platí pro sklenice o objemu 3 dl, větší necháme o 10 minut déle.
Zveřejněno 23. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninové lečo na zimu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JO9y
Moje poznámka
Zeleninové lečo na zimu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JO9y
Nejnovější recepty
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 1 hodinou
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 3 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 5 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 6 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 35 minutami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 5 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 5 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 7 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 8 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 8 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 9 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 22 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 23 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 23 hodinami
Suroviny:
rajče,
paprika,
cibule,
sůl,
cukr krupice,
olej,
ocet
Komentáře (13)