Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steak s tuřínovými hranolky a salátem z pomeranče a fenyklu podle The 1:1 Diet

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

VeruJis

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 039 kJ /
726 kcal
Bílkoviny11,90 g
Tuky30,75 g
Vláknina13,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 918 mg
Sůl2,15 g
Sacharidy94,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejte troubu na 190 °C, hranolky z tuřínu rozložte na plech a lehce je postříkejte olejem. Dochuťte solí a pepřem, poté posypte bylinkami. Pečte v předehřáté troubě po dobu 20–25 minut, dokud nezískají zlatavou barvu. Krok 2: Mezitím rozkrojte fenykl na polovinu, očistěte jej a odstraňte stonky. Nakrájejte ho na tenké plátky a vložte do salátové mísy. Oloupejte pomeranč, nakrájejte jej na kolečka a přidejte k fenyklu. Posypte olivami a semínky granátového jablka. Pokud zbyly nějaké pěkné listy fenyklu, nakrájejte je najemno a salát posypte. Dochuťte solí. Krok 3: Když máte salát připravený, pusťte se do steaků. Ochuťte je solí a pepřem. Lehce potřete pánvičku olejem a zprudka opečte podle chuti: 2–3 minuty z každé strany pro úpravu rare, 4 minuty pro medium a 5–6 minut pro propečený steak well done. Nechte několik minut odležet (předtím je můžete dát i na několik minut do trouby, ale pozor, abyste je nevysušili). Poté podávejte s hranolky a salátem.

Zveřejněno 24. 8. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak s tuřínovými hranolky a salátem z pomeranče a fenyklu podle The 1:1 Diet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MRV1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak s tuřínovými hranolky a salátem z pomeranče a fenyklu podle The 1:1 Diet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MRV1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:yes::yes:<3 miluji fenykl v salátech i vařený, dušený ap. tuřín je také skvělý a ke steaku je to super :-K

Suroviny:
olej rostlinný, hranolky, tymián, fenykl, pomeranče, olivy černé, jablko granátové, maso hovězí, pepř mletý

Přidat fotografie receptu