Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 178 kJ / 7 691 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 189,83 g |
Tuky | 374,61 g |
Vláknina | 28,50 g |
Cholesterol | 2,39 g |
Sodík | 1,77 g |
Sůl | 3,91 g |
Sacharidy | 865,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celá vejce vyšleháme s cukrem do hustého krému. Zlehka vmícháme prosátou mouku, smíchanou s kakaem, citronovou kůrou, střídavě s vodou a rumem. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy. Dáme do studené trouby, zapneme na 165 °C a pečeme 55 minut. Upečený studený korpus zabalíme do fólie a necháme do druhého dne proležet.
Krok 2: Z mléka odlijeme část, do které vmícháme mouku a uděláme kašičku. Zbytek mléka dáme do hrnku, přidáme čokoládu nalámanou na kostičky, vanilkový cukr a za stálého míchání rozpustíme čokoládu. Hrnek dáme z plotny a vmícháme mléko s moukou. Chvíli mícháme a pak vrátíme na plamen a uvaříme hustou kaši, na kterou dáme fólii a necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme máslo s cukrem, rumovou trestí a po částech přidáme studenou kaši a vyšleháme hladký, hustý krém.
Krok 3: Trochu krému dáme na dozdobení stranou a korpus rozkrojíme na tři části. Potřeme je krémem a slepíme. Boky potřeme krémem a polepíme mandlemi. Na polevu dáme do misky sušené mléko, kakao, cukr, olej rumovou tresť a pomalu přidáváme vodu a vymícháme ji do té hustoty jako čokoládovou polevu a polijeme tak, aby steklo trochu na boky. Dáme do lednice na chvíli ztuhnout.
Krok 4: Na mléčný marcipán dáme mléko do misky, přidáme olej, cukr, rumovou tresť a promícháme. Vodu přidáváme po troškách a vypracujeme tvárnou hmotu. Podle potřeby obarvíme a zabalíme do fólie, aby se nevysušila. Dort po okraji ozdobíme krémem a poklademe tvary, jaké se nám líbí. Já udělala čtyřlístky pro štěstí.
Zveřejněno 24. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dominikova osmnáctka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P0V6
Moje poznámka
Dominikova osmnáctka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P0V6
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 2 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 10 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 12 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 2 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 2 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 3 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 3 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka polohrubá,
kakao,
voda,
rum,
mléko,
čokoláda na vaření,
mouka hladká,
cukr vanilkový,
máslo,
cukr moučkový,
tresť rumová,
mléko sušené,
olej,
cukr moučkový,
kakao,
tresť rumová,
voda,
mléko sušené,
cukr moučkový,
olej,
tresť rumová,
voda,
potravinářské barvivo,
mandle plátkové
Komentáře (2)