Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z fazolí a cukety

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

rizekB

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 814 kJ /
2 107 kcal
Bílkoviny86,08 g
Tuky90,97 g
Vláknina81,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 57 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy201,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem namočíme 250 g bílých fazolí do teplé vody se lžící jablečného octa. Děláme to kvůli aktivaci fytázy. Druhý den je v cedníku propláchneme, vložíme do hrnce, přidáme kousek mořské řasy (obsahuje jód), zalijeme vodou 1,75 l a vaříme doměkka. Krok 2: V jiném hrnci necháme na oleji zesklovatět cibuli, přidáme 100 g ořechů, okořeníme dobromyslí a chvíli opékáme. Krok 3: Přidáme kilo nastrouhané cukety, 400 g pokrájených rajčat, osolíme a vmícháme uvařené fazole i s vodou, ve které se vařily (řasu odstraníme nebo pokrájíme na kousky a vrátíme do polévky). Vaříme půl hodiny.

Zveřejněno 26. 8. 2021

Poznámka autora rizekB

Polévky ze Svatojánu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z fazolí a cukety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4lyJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z fazolí a cukety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4lyJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
fazole bílé, ocet jablečný, mořské řasy, olej, cibule, ořechy vlašské, dobromysl, cuketa, rajče, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu