Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nekynutý švestkový koláč

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 40 min

120 min (80 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 884 kJ /
4 991 kcal
Bílkoviny85,67 g
Tuky215,22 g
Vláknina40,00 g
Cholesterol 1,12 g
Sodík 373 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy657,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Změklé máslo s vejci a cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mléko a mouku, smíchanou se špetkou soli a kypřícím práškem. Vše ušleháme a vlijeme na velký plech s vyšším okrajem, vymazaný a moukou vysypaný. Krok 2: Těsto rovnoměrně rozetřeme a hustě poklademe vypeckovanými švestkami. Švestky klademe trochu přes sebe, aby se jich vešlo co nejvíce. Krok 3: Posypeme drobenkou a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. asi 30 - 40 minut.

Zveřejněno 28. 8. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nekynutý švestkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jE94

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nekynutý švestkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jE94

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Marie Svarcova: Maruško moc děkuji.

:yes::yes::yes: Tento koláč je jedním z těch, které i já mám ráda <3 stále platí, že v jednoduchosti je krása :-) a máš ho krásný :-K

Nyní je čas švestkových koláčů všeho druhu, pro začátečníky si dovoluji přidat poznámku, že švestky klademe řeznou stranou nahoru, aby na nich dobře držela drobenka a do ní můžeme přidat na dochucení mletou skořici. :-K

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, vejce, mléko, mouka polohrubá, sůl, kypřící prášek, švestky, máslo, cukr, mouka polohrubá

Přidat fotografie receptu