Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové medailonky se smetanovou liškovou omáčkou

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 431 kJ /
1 059 kcal
Bílkoviny73,90 g
Tuky81,40 g
Vláknina0,36 g
Cholesterol 370 mg
Sodík 414 mg
Sůl1,04 g
Sacharidy7,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme očištěné lišky, osolíme je a podusíme. Krok 2: Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, které osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a medailonky zprudka opečeme. Vyndáme je a přikryjeme alobalem.
Z pánve slijeme olej, vložíme předem podušené lišky, přidáme dijonskou hořčici a přilijeme smetanu.
Přivedeme k varu a krátce povaříme do mírného zhoustnutí. Krok 3: Maso rozdělíme na talíře a podlijeme omáčkou.
Podáváme s rýží (připravila jsem s pažitkou, která vše dobře chuťově doplnila) nebo s těstovinami.

Zveřejněno 31. 8. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové medailonky se smetanovou liškovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EJLW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové medailonky se smetanovou liškovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EJLW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
panenka vepřová, houby lišky, smetana ke šlehání, hořčice dijonská, máslo, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu