Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 138 kJ / 1 945 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,29 g |
Tuky | 21,61 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 4,02 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 376,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve rozehřejeme máslo a v míse ho smícháme s teplou vodou a cukrem a přidáme droždí.
Krok 2: Asi po 10 minutách přidáme mouku a sůl a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí.
Krok 3: Mísu zakryjeme a necháme kynout 60 minut na teplem místě.
Krok 4: Po vykynutí rozdělíme těsto na 10 stejných bochánků a na pomoučené pracovní desce vyválíme každý kus do dlouhého trojúhelníku (20-25 cm) a rolujeme od širší strany k té užší - vznikne rohlík, který dáme na plech vyložený pečícím papírem.
Krok 5: Když máme takto udělané všechny rohlíky, přikryjeme a necháme kynout dalších 40 minut.
Krok 6: Po 40 minutách rohlíky potřeme vodou a posypeme například kmínem, sezamem, mákem, solí... Kdo co má rád.
Krok 7: Mezitím rozehřejeme troubu na 250 stupňů a na dno trouby dáme prázdný hluboký plech.
Krok 8: Do rozehřetáte trouby vložíme rohlíky, do plechu nalijeme sklenku vody a rychle zavřeme.
Krok 9: Pečeme 15 minut do zlatova.
Zveřejněno 31. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší domácí rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GLNK
Moje poznámka
Nejlepší domácí rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GLNK
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 2 minutami
Plněné ořechy
Handour před 13 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 37 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 46 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 51 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Suroviny:
mouka polohrubá,
sůl,
cukr,
droždí,
máslo,
voda,
sůl
Komentáře (1)