Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivní štrúdl s ořechy

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kocmax Kocmax

Náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 20 porcí

20porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 734 kJ /
4 238 kcal
Bílkoviny87,48 g
Tuky168,08 g
Vláknina44,55 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 1,99 g
Sůl4,81 g
Sacharidy558,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do robota dáme všechny suroviny na těsto, Heru nakrájenou na kostičky, a hněteme. Těsto musí být hladké a nesmí se lepit na stěny. Z těsta uděláme bochánek a pod nahřátým hrncem necháme odpočinout než si připravíme náplň. Krok 2: Z nastrouhaných jablek vymačkáme přebytečnou šťávu. Ne moc, aby náplň nebyla moc suchá, jen tak, aby nám ze štrúdlu nevytékala. Přidáme všechny přísady kromě kukuřičných lupínků a dobře promícháme. Krok 3: Těsto rozdělíme na 4 díly a na pomoučeném vále rozválíme na obdélníky. Uprostřed každého těsta uděláme pruh z kukuřičných lupínků a na lupínky navrstvíme jablka. Krok 4: Nejdřív přes náplň přeložíme obě kratší strany a potřeme je rozmíchaným vajíčkem. Pak jednu delší stranu, zase potřeme vajíčkem a nakonec druhou delší stranu. Povrch štrúdlu potřeme vajíčkem a dáme do trouby. Pečeme na pečícím papíře v předehřáté troubě na 180°C do zlatova.

Zveřejněno 6. 9. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní štrúdl s ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ABy1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní štrúdl s ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ABy1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Výborný štrůdl. Pekla jsem ho už několikrát. Těsto je po nahřátí velmi pružné, takže ho vytahuji do tenka a hlavně hodně náplně. Pod jablka strouhaný perník, ořechy a strouhanka. Mňamka.

Moje maminka ho moc ráda dělávala, těsto je pěkně pružné, nelepí... Asi si zase osvěžím paměť a připravím <3<3 děkuji za vzpomínku :-)

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, pivo světlé, sůl, jablko, rozinky, ořechy vlašské, lupínky kukuřičné, extrakt vanilkový, jablko, skořice mletá, vejce

Přidat fotografie receptu