Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivní štrúdl s ořechy

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kocmax Kocmax

Náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 20 porcí

20porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 734 kJ /
4 238 kcal
Bílkoviny87,48 g
Tuky168,08 g
Vláknina44,55 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 1,99 g
Sůl4,81 g
Sacharidy558,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do robota dáme všechny suroviny na těsto, Heru nakrájenou na kostičky, a hněteme. Těsto musí být hladké a nesmí se lepit na stěny. Z těsta uděláme bochánek a pod nahřátým hrncem necháme odpočinout než si připravíme náplň. Krok 2: Z nastrouhaných jablek vymačkáme přebytečnou šťávu. Ne moc, aby náplň nebyla moc suchá, jen tak, aby nám ze štrúdlu nevytékala. Přidáme všechny přísady kromě kukuřičných lupínků a dobře promícháme. Krok 3: Těsto rozdělíme na 4 díly a na pomoučeném vále rozválíme na obdélníky. Uprostřed každého těsta uděláme pruh z kukuřičných lupínků a na lupínky navrstvíme jablka. Krok 4: Nejdřív přes náplň přeložíme obě kratší strany a potřeme je rozmíchaným vajíčkem. Pak jednu delší stranu, zase potřeme vajíčkem a nakonec druhou delší stranu. Povrch štrúdlu potřeme vajíčkem a dáme do trouby. Pečeme na pečícím papíře v předehřáté troubě na 180°C do zlatova.

Zveřejněno 6. 9. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní štrúdl s ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ABy1

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní štrúdl s ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ABy1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Výborný štrůdl. Pekla jsem ho už několikrát. Těsto je po nahřátí velmi pružné, takže ho vytahuji do tenka a hlavně hodně náplně. Pod jablka strouhaný perník, ořechy a strouhanka. Mňamka.

Moje maminka ho moc ráda dělávala, těsto je pěkně pružné, nelepí... Asi si zase osvěžím paměť a připravím <3<3 děkuji za vzpomínku :-)

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, pivo světlé, sůl, jablko, rozinky, ořechy vlašské, lupínky kukuřičné, extrakt vanilkový, jablko, skořice mletá, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu