Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Spaghetti carbonara

Špagety Carbonara patří mezi italské speciality, které jsou proslulé po celém světě. Na jejich přípravě už si nejeden kuchař vylámal zuby. Přitom stačí dodržet pár základních kroků a v mžiku máte na talíři krémové těstoviny.

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 868 kJ /
2 119 kcal
Bílkoviny112,52 g
Tuky78,49 g
Vláknina8,99 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 2,84 g
Sůl5,76 g
Sacharidy236,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody a důkladně osolíme. Vhodíme těstoviny a uvaříme je al dente, neboli na skus (když kousneme, měla by mít mírný odpor). Krok 2: Vejce, žloutky a smetanu lehce prošleháme se sýrem, opepříme. Přilijeme vroucí vodu z těstovin a promícháme. Krok 3: Slaninu nakrájíme na proužky nebo kostičky a opečeme na pánvi. Uvařené těstoviny slijeme a přidáme do pánve. Krátce orestujeme, vlijeme žloutkovou směs a promícháme, aby vznikla hladká omáčka, která obalí těstoviny. Krok 4: Rozdělíme na talíře a posypeme parmezánem, můžeme přidat i čerstvou petrželku.

Zveřejněno 7. 9. 2021

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Spaghetti carbonara

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GLGQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Spaghetti carbonara

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GLGQ

Marie

Komentáře (4)

Jennyso: děkuji za váš názor. Nicméně i Italové tam kapku smetany dávají, jiní dávají máslo, záleží na lokalitě ;-) samozřejmě když se tam nalije kelímek smetany, tak to s originálem nemá nic společného. Guanciale nepoužívám, na nás příliš tučné a pecorino aromatické. Takže ano, souhlasím s vámi, že to není úplně originál

Vaše recepty se vždy líbí, ale tenhle je postrach i když foto vypadá pěkně. Do carbonara patří guanciale a naopak tam nepatří smetana a nejlepší je použít pecorino, ale to už je drobnost. Tohle je veliké zklamání, škoda. :-(( Přitom udělat carbonara se surovinami, které tam opravdu patří není těžké a chutnají skvěle.

Vypadaji krásně.. jsem chvili po o, ale hned bych si dala...;-)

<3 dělám také tak a jsou skvělé, foto nádherné :-K

Suroviny:
těstoviny, pancetta, vejce, žloutek, sýr parmazán strouhaný, smetana ke šlehání, těstoviny

Přidat fotografie receptu