Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní krkovice

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kuhnice kuhnice

Náročný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 80 min

95 min (15 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 426 kJ /
2 492 kcal
Bílkoviny137,68 g
Tuky155,26 g
Vláknina34,31 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 403 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy121,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájené na plátky den předem naložíme v marinádě a necháme v lednici přes noc. Krok 2: Zeleninu a neoloupané, dobře omyté brambory nakrájíme na stejně velké kousky, cibuli na kolečka. Vše smícháme dohromady. Krok 3: Vezmeme zapékací mísu, kterou lehce vymažeme olejem. Na dno dáme polovinu nakrájené zeleniny, osolíme a opepříme, poklademe plátky masa a zasypeme druhou polovinou zeleniny. Opět jemně osolíme a opepříme. Pokud se vám maso nevejde mezi zeleninu, klidně dejte i nahoru. Krok 4: Přikryjeme a pečeme v troubě vyhřáté na 190°C, s funkcí horkovzduch, asi 60 minut. Poté sundáme poklici a dopečeme asi 15 minut do zlatova.

Zveřejněno 9. 9. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní krkovice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OWQG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní krkovice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OWQG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Joo? Díky za poznámku, já tak peču všecko :-)

Noo nic proti,ale hokovzduch a přikryté poklicí??? To je asi jak si fénovat vlasy přez klobouk....Potom bez té poklice to má smysl...REcept zajímavý a dělávám něco podobného,akorát přidávám česnek a na kostičky dobrou klobásu,typu czabai a podobně;-)

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, rajče, paprika čerstvá žlutá, brambory, olej, koření oregáno, tymián, kurkuma, pepř

Přidat fotografie receptu