Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí králík na česneku s uzeným bůčkem

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 751 kJ /
3 048 kcal
Bílkoviny105,00 g
Tuky291,90 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 392 mg
Sodík 7,62 g
Sůl18,00 g
Sacharidy0,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka rozporcujeme, řádně prošpikujeme, osolíme a pokmínujeme, klademe do pekáčku a přidáme uzený bůček. Krok 2: Přidáme sádlo, na větší kusy nakrájenou cibuli, snítku rozmarýnu a stroužky česneku, které rozkrojíme a vyjmeme klíček. Trochu podlijeme vodou a přiklopíme. Takto vložíme do trouby a pečeme, dokud není králík úplně měkoučký. Krok 3: Během pečení poléváme maso výpekem a obrátíme, podle potřeby ještě podlijeme. Hotového králíka vyjmeme a šťávu vysmahneme, oškrábeme vše připečené a poprášíme moukou, podlijeme trochu vývarem nebo vodou, promícháme a provaříme. Vyndáme rozmarýn, vše rozmixujeme a přecedíme. Krok 4: Podáváme se špenátem a knedlíkem, ale skvěle chutná i se zelím.

Zveřejněno 10. 9. 2021

Poznámka autorky RubyRom

Králík je suché maso, proto si musíme dát záležet na prošpikování a pozvolném pečení, aby se nevysušil, musí zůstat šťavnatý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí králík na česneku s uzeným bůčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zk5E

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí králík na česneku s uzeným bůčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zk5E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bůček uzený, špek, sádlo, kmín celý, cibule, česnek, rozmarýn, vývar, mouka hladká

Přidat fotografie receptu