Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Černá zabijačková polévka "prdelačka" z jelítka

Hodnocení receptu je 5,0 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gregusa Gregusa

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba tepelné úpravy: 45 min

45 min (45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie677 kJ /
162 kcal
Bílkoviny8,49 g
Tuky7,56 g
Vláknina6,16 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 25 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy13,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit kroupy do mírně slané vody (můžeme je i den předem namočit). Krok 2: Na sádle usmažíme cibulku dorůžova, přidáme trochu vody a do ní rozředíme (rozkvedláme) vymačkaná krvavá jelítka. Přidáme vepřový vývar, uvařené kroupy a krátce povaříme. Krok 3: Do hotové polévky přidáme utřený česnek se solí, majoránkou a pepřem.

TIP: Jak připravit výbornou zabíjačkovou polévku?

Zveřejněno 10. 9. 2021

Poznámka autora Gregusa

Tuto polévku zpravidla dělám, když dělám ovar z vepřového kolena a myslím, že to je výborné zužitkování vývaru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Černá zabijačková polévka "prdelačka" z jelítka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3k7n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Černá zabijačková polévka "prdelačka" z jelítka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3k7n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Suroviny:
jelito, cibule, kroupy, česnek, majoránka, pepř mletý, sůl, vývar vepřový

Přidat fotografie receptu