Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Černá zabijačková polévka "prdelačka" z jelítka

Hodnocení receptu je 5,0 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gregusa Gregusa

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba tepelné úpravy: 45 min

45 min (45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie677 kJ /
162 kcal
Bílkoviny8,49 g
Tuky7,56 g
Vláknina6,16 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 25 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy13,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit kroupy do mírně slané vody (můžeme je i den předem namočit). Krok 2: Na sádle usmažíme cibulku dorůžova, přidáme trochu vody a do ní rozředíme (rozkvedláme) vymačkaná krvavá jelítka. Přidáme vepřový vývar, uvařené kroupy a krátce povaříme. Krok 3: Do hotové polévky přidáme utřený česnek se solí, majoránkou a pepřem.

TIP: Jak připravit výbornou zabíjačkovou polévku?

Zveřejněno 10. 9. 2021

Poznámka autora Gregusa

Tuto polévku zpravidla dělám, když dělám ovar z vepřového kolena a myslím, že to je výborné zužitkování vývaru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Černá zabijačková polévka "prdelačka" z jelítka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3k7n

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Černá zabijačková polévka "prdelačka" z jelítka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3k7n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
jelito, cibule, kroupy, česnek, majoránka, pepř mletý, sůl, vývar vepřový

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu