Honzovy plněné buchty od Uursik
Suroviny pro 1 plech
Z dvojité dávky jsem dělávala do práce pro kolegy přesně sto buchet
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 081 kJ / 4 082 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,16 g |
Tuky | 186,93 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 1,14 g |
Sodík | 347 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 459,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do trochy vlažného mléka dáme cukr a droždí a necháme vzejít kvásek.
Do mísy dáme ostatní suroviny, potom vlijeme kvásek a vypracujeme těsto. Hodně ho vymícháme, necháme asi 30 minut kynout – míchání a kynutí opakujeme třikrát (v tom je tajemství dobroty koláčů).
Nebo můžeme použít domácí pekárnu – program Těsto. Krok 2: Uděláme tvarohovou náplň - smícháme uvedené suroviny. Krok 3: Po vykynutí těsto rozdělíme na cca 40 ks, nebo postupně odkrajujeme stejné kousky těsta, které rukama roztáhneme tak, aby se daly naplnit. Plníme tvarohovou náplní nebo povidly, makovou náplní, džemem. Krok 4: Kraje spojíme a vytvoříme bochánky. Dáváme pozor, aby byly dobře uzavřené (prsty pevně přitlačíme), aby náplň nevytékala. Spojem dolů skládáme nejlépe do pekáčku nebo na plech s vyšším okrajem a vždy každou ze všech stran pomašlujeme rozpuštěným máslem. Říká se, že každá buchta by se v másle měla „vykoupat“.
Neskládáme moc těsně vedle sebe, ještě nakynou. Krok 5: Necháme ještě kynout pod utěrkou, pak potřeme rozpuštěným máslem a dáme péct do vyhřáté trouby při 180 °C na cca 30 minut do zlatavé barvy.
Do mísy dáme ostatní suroviny, potom vlijeme kvásek a vypracujeme těsto. Hodně ho vymícháme, necháme asi 30 minut kynout – míchání a kynutí opakujeme třikrát (v tom je tajemství dobroty koláčů).
Nebo můžeme použít domácí pekárnu – program Těsto. Krok 2: Uděláme tvarohovou náplň - smícháme uvedené suroviny. Krok 3: Po vykynutí těsto rozdělíme na cca 40 ks, nebo postupně odkrajujeme stejné kousky těsta, které rukama roztáhneme tak, aby se daly naplnit. Plníme tvarohovou náplní nebo povidly, makovou náplní, džemem. Krok 4: Kraje spojíme a vytvoříme bochánky. Dáváme pozor, aby byly dobře uzavřené (prsty pevně přitlačíme), aby náplň nevytékala. Spojem dolů skládáme nejlépe do pekáčku nebo na plech s vyšším okrajem a vždy každou ze všech stran pomašlujeme rozpuštěným máslem. Říká se, že každá buchta by se v másle měla „vykoupat“.
Neskládáme moc těsně vedle sebe, ještě nakynou. Krok 5: Necháme ještě kynout pod utěrkou, pak potřeme rozpuštěným máslem a dáme péct do vyhřáté trouby při 180 °C na cca 30 minut do zlatavé barvy.
Zveřejněno 10. 9. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Honzovy plněné buchty od Uursik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4lg0
Moje poznámka
Honzovy plněné buchty od Uursik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4lg0
Nejnovější recepty
Klasické kynuté jidášky
Přidáno před 4 hodinami
Velikonoční linecká vajíčka
Přidáno před 15 hodinami
Točený mazanec s ořechy
Přidáno 14. 4. 2025 11:00
Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty
Přidáno 14. 4. 2025 09:20
Čekankový salát s ředkvičkami
Přidáno 14. 4. 2025 08:00
Jahodovo-tvarohová zmrzlina
Přidáno 13. 4. 2025 16:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé s paprikami a kuskusem
ZboSy před 1 hodinou
Květákový mozeček
vervla před 1 hodinou
Hrachová kaše s máslem
BronislavaP před 4 hodinami
Plněná tortilla vaječnou omeletou
Vanda183 před 13 hodinami
Velikonoční beránek
gedzitka před 17 hodinami
Rajská omáčka
Sahula před 18 hodinami
Pikantní masové kuličky s rajskou omáčkou a těstovinami
Sahula před 18 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Sahula před 18 hodinami
Rychlá hrníčková bábovka
SofieA před 19 hodinami
Dušená mrkev
Jirka1977 před 19 hodinami
Suroviny:
mléko,
máslo,
žloutek,
sůl,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
šťáva citronová,
citron,
mouka hladká,
tvaroh,
žloutek,
kůra citronová,
rozinky,
cukr,
máslo
Komentáře (2)